Anunţ pentru toţi şoferii. Când vor fi ridicate restricţiile pe Autostrada Soarelui

Ministerul Transporturilor a anunţat că restricţiile de circulaţie de pe Autostrada Soarelui vor fi ridicate joi, începând cu ora 10.00, mai devreme decât a fost estimat iniţial. Pe autostradă au loc lucrări la carosabil, ceea ce duce la formarea de cozi pe mai multe tronsoane.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 16:22
Anunţ pentru toţi şoferii. Când vor fi ridicate restricţiile pe Autostrada Soarelui

„Poziţia pe care o am ca ministru al transporturilor şi pe care am susţinut-o şi din calitatea de preşedinte al Comisiei transporturi este ca, în timpul sezonului estival, lucrările de întreţinere la sectoare de drum precum Autostrada Soarelui trebuie suspendate. Văd că managementul CNAIR a înţeles ce le-am cerut, ce le-au cerut toţi românii care doresc să ajungă repede şi în condiţii de siguranţă pe litoral. Astfel că mâine, mai devreme de termenul fixat, vor fi ridicate restricţiile de pe A2, iar la sfârşitul săptămânii traficul se va desfăşura aşa cum trebuie”, susține ministrul Transporturilor, Lucian Bode, citat într-un comunicat de presă.

Ministerul Transporturilor mai spune că reprezentanţii CNAIR, ai antreprenorilor care execută lucrările pe A2 şi cei ai poliţiei rutiere vor face „toate demersurile legale” și vor realiza lucrările specifice pentru marcajele rutiere, astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Citeşte şi: Aglomeraţie pe DN1 şi pe Autostrada Soarelui. Se circulă bară la bară

Potrivit CNAIR, lucrările de reparaţii pe A2 Bucureşti-Constanţa au început în luna septembrie 2019 având termen contractual de finalizare 24 de luni pe cele două loturi:

  • Lotul 1 km (12+000 – km 24+000) Calea 1 şi 2, are o lungime de 12 km, şi este executat de S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. la o valoare a lucrărilor de 41.7 mil lei, fără TVA;
  • Lotul 2 km (24+000 – km 36+000) Calea 1 şi 2, tot în lungime de 12 km, şi este executat de S.C. SAGA BUSINESS CONSTRUCT S.R.L, la o valoare a lucrărilor de 44.9 mil lei, fără TVA;

Aceste lucrări constau în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active, repararea rosturilor şi a dalelor degradate, precum şi aşternerea a două straturi asfaltice armate cu geocompozit.

„Având în vedere traficul redus din perioada pandemiei generate de COVID 19, precum şi conditiile meteorologice favorabile, CNAIR a decis împreună cu antreprenorii, executarea lucărilor în mod intensiv, fără întrerupere. Lucrările de reparaţii pe autostrada A2 au demarat în data de 15.02.2020, astfel în data de 07.04.2020, s-a deschis circulaţia pe A2, între km 12 şi km 17, calea 1 (Bucureşti – Constanţa). Precizăm că termenul contractual de finalizare al acestor lucrări era 30.04.2020.

Citeşte şi: Cozi de zeci de kilometri pe autostrăzi la întoarcerea românilor din prima minivacanţă fără restricţii FOTO

Totodată, în condiţiile traficului redus, în 5 luni, CNAIR a finalizat 33 km de lucrări de întreţinere pe acest tronson de autostradă. De asemenea, menţionăm că data de 15 iunie pentru întreruperea lucrărilor şi a ridicării restricţiilor, a fost determinată tot împreună cu antreprenorii şi poliţia rutieră, ţinând cont de posibila deschidere a sezonului estival, în stare de alertă, precum şi în raport cu graficul şi lucrările specific, în executare.

Precizăm că procesul de refacere a suprafetei carosabile presupune un interval de timp în care stratul superior de asfalt nu trebuie să fie rulat de roţi. Marcajele rutiere urmează să fie aplicate ulterior acestei proceduri, astfel încât în weekendul următor, circulaţia se va desfăşura fără restricţii, pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui. CNAIR reaminteşte participanţilor la trafic că în perioada sezonului estival lucrările de reparaţii pe A2 vor fi oprite, urmând ca acestea sa fie reluate în data de 15 septembrie”, a transmis compania de drumuri.