Anunţ-şoc de la TAS: Simona Halep are două suspendări de patru ani! Şanse infime să mai revină în circuitul WTA

Simona Halep a anunţat că va contesta la TAS suspendarea de patru ani primită de la ITIA, numai că fostul lider WTA este în faţa unei misiuni imposibile.

28 sept. 2023, 17:11
Anunţ-şoc de la TAS: Simona Halep are două suspendări de patru ani! Şanse infime să mai revină în circuitul WTA
Anunţ-şoc de la TAS: Simona Halep are două suspendări de patru ani! Şanse infime să mai revină în circuitul WTA

Anunţ-şoc de la TAS: Simona Halep are două suspendări de patru ani! Românca a fost suspendată patru ani, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat și s-au sesizat nereguli cu pașaportul său biologic. Din acest motiv, conform unor surse din cadrul TAS, Simona Halep are două suspendări de patru ani, câte una pentru fiecare încălcare a codului antidoping, iar cele două pedepse s-au contopit într-una singură.

„Da, din păcate Simona Halep are două suspendări de câte patru ani. Îi va fi foarte greu să obțină reduceri în ambele infracțiuni de care a fost găsită vinovată, dar… depinde și cu ce noi probe va veni la TAS”, au declarat surse din cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru iAMSport.

Citeşte şi: Simona Halep, încurajată de fostul şef al SRI. „Eu nu mi-am recăpătat funcţia sau anii pierduţi, dar mi-am salvat demnitatea şi reputaţia!”

Astfel, în cazul în care, de exemplu, Simona Halep obține o reducere a suspendării în oricare dintre cele două infracțiuni, va avea de ispășit tot patru ani, pentru cealaltă! Doar în eventualitatea în care cele două suspendări vor fi reduse cu același număr de luni, va sta mai puțin timp departe de terenul de tenis. Dacă infracțiunile vor fi reduse cu număr diferit de luni, atunci va ispăși pedeapsa cea mai mare şi chiar dacă una dintre cele două suspendări va fi ștearsă, cealaltă va trebui executată.

Mai mult, ITIA (Agenția pentru Integritate în Tenis) vrea să ceară, în continuare, o pedeapsă de șase ani, cât a dorit inițial, iar apelurile celor două părți, chiar dacă depuse la date diferite, se pot conexa și judeca împreună.

Citeşte şi: Simona Halep, din nou pe terenul de tenis! Cum a păcălit suspendarea de patru ani, imaginile momentului VIDEO