Anunţ SUMBRU al preşedintelui Societăţii Române de Epidemiologie. Ce ne aşteaptă după PAŞTE

Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, a afirmat că după Paște va crește foarte mult numărul de cazuri de infectare cu COVID-19.

15 apr. 2020, 15:28
Anunţ SUMBRU al preşedintelui Societăţii Române de Epidemiologie. Ce ne aşteaptă după PAŞTE

Doina Azoicăi susţine că oamenii trebuie să fie în continuare responsabili și să respecte măsurile de distanțare socială deoarece pericolul reprezentat de coronavirus este încă mare.

Virgil Musta dezvăluie patologia cea mai afectată de COVID-19

„Printr-o deducție logică, nu doar matematică, după Sărbătorile de Paști va crește foarte mult numărul de cazuri și probabil că după această perioadă se vor cumula mai multe cazuri și va constitui așa-zisul vârf al epidemiei în România. Vom vedea cum vor evolua lucrurile, care va fi înțelegerea și responsabilitatea populației vizavi de faptul că măsurile de distanțare socială trebuie păstrate, suntem în perioadă a ascendență a epidemiei și aceste măsuri categoric nu trebuie relaxate, ci dimpotrivă trebuie ținut cont de ele”, a spus dr. Doina Azoicăi la Antena 3.

În ultimele 24 de ore în România s-au raportat alte aproximativ 340 de noi cazuri de infectaţi cu coronavirus. Cele mai multe cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus s-au înregistrat până în prezent în judeţul Suceava – 1.763 şi Bucureşti – 824. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României sunt în total 7.216 persoane infectate cu noul coronavirus.