CONCEDIERI MASIVE în România. 400.000 de bugetari, daţi afară în perioada următoare. ANUNŢ SUMBRU pentru ROMÂNI

Publicat: Marţi, 01 Octombrie 2019 22:14 // Actualizat: Miercuri, 02 Octombrie 2019 09:07 // Sursa: romaniatv.net

România va avea în 2020 un Guvern cu prim-ministru tehnocrat, care iniţial va lua măsura disponibilizării a 400.000 de bugetari, iar ulterior se va lua decizia renunţării la cota unică de impozitare şi adoptarea impozitării progresive. Acesta este mesajul lui Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, pentru oamenii de afaceri germani din România.

Dragoş Anastasiu susţine că în următorii cel puţin trei ani nu vor exista bani pentru plata pensiilor şi salariilor bugetarilor conform actualelor Legi a Pensiilor şi a Salarizării Unitare, iar politicienii nu se vor atinge de pensii şi de salariile bugetarilor, astfel că singura măsură pentru Guvern de a obţine bani la buget ar rămâne renunţarea la cota unică de impozitare.

Marius Budăi: "Această himeră că bugetarii sunt mulţi e un lucru fals. Există lipsă mare de personal"

Dragoş Anastasiu a subliniat că vorbeşte în nume personal, deşi aceste informaţii nu includ "nimic ascuns".

"Cota unică: e o părere personală, eu sunt susţinătorul cotei unice, dar cota unică n-are nicio şansă să supravieţuiască. Repet, nu pot să spun de unde vin discuţiile, dar după părerea mea personală cota unică nu are nicio şansă să supravieţuiască. C-o fi bine, c-o fi rău, nu sunt banii în România! În anii 2020, 2021, 2022 şi aşa mai departe, nu sunt bani pentru a plăti salariile şi pensiile conform actualei Legi a Pensiilor şi a Salarizării Unitare. Nu sunt bani! Eu personal cred că niciun partid nu se va atinge de această zonă, o vor lăsa aşa, şi atunci întrebarea este cum facem rost de bani? Adică avem o cheltuială fixă şi de asta nu ne atingem", a susţinut Dragoş Anastasiu.

Salarii mai mari cu cel puţin 500 de lei de la 1 ianuarie 2020. Ce categorie de români este favorizată

Dragoş Anastasiu a mai spus că primele măsuri de austeritate ale următorului Guvern vor viza pensiile speciale şi salarizarea unitară, după care va urma disponibilizarea a 400.000 de bugetari.

"O să încerce să se atingă, unii de ei, în următorul an, dacă se poate, printr-un Guvern care nu o să aibă la vârf coloratură politică, să se atingă de Legea Pensiilor, cu pensiile speciale şi cu salarizarea unitară, dar în special prin diminuarea numărului de bugetari de la 1.200.000 la 800.000, printr-o schimbare la nivel de administraţie. Nu o să mai fie 42 de judeţe, ci 8 regiuni, n-o să mai fie 3.000 de unităţi administrativ-teritoriale, ci 1.000, şi de acolo dăm afară 400.000 de oameni, de care mediul privat are nevoie, ca să zic aşa. Depinde cine iese de acolo, că de unii s-ar putea să n-avem nevoie, că va fi mai rău decât aşa", a afirmat Dragoş Anastasiu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bugetari cota unică disponibilizări Dragoş Anastasiu pensii salarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H