Anunţ BOMBĂ făcut de Michel Platini

Michel Platini, preşedintele UEFA, a anunţat, joi, că nu va candida pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA).

28 aug. 2014, 12:13
Anunţ BOMBĂ făcut de Michel Platini

„Este o alegere făcută cu inima, cu pasiune. Eu mă voi prezenta pentru un nou mandat la UEFA, deci nu candidez pentru preşedinţia FIFA”, a declarat fostul căpitan al echipei Franţei, în vârstă de 59 de ani, în faţa presei internaţionale la Monte Carlo.

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a adăugat în legătură cu acest subiect că „încă nu este momentul, nu este timpul meu încă. Am reflectat îndelung, dar nu am reuşit să mă conving”.

„Joseph Blatter (preşedintele FIFA) nu şi-a anunţat oficial candidatura, dar eu cred că se va prezenta la propria succesiune. L-am ajutat în 1998, în 2002, în 2007. În 2011 mi-a cerut din nou să-l ajut. Eu cred că va candida în 2015, dar de data aceasta eu nu-l voi susţine. I-am spus asta în faţă, întrucât cred că FIFA are nevoie de un nou suflu”, a precizat Platini.

Platini a preluat preşedinţia UEFA în 2007, după un scrutin strâns, înainte de a fi reales de o manieră categorică în 2011.