Anunţ-surpriză: Gigi Becali, candidat la Primăria Capitalei

Gigi Becali vrea să intre în cursa pentru Primăria Capitalei. Patronul Stelei a anunţat vineri seară, în exclusivitate la România TV, că el este gata "să se sacrifice" şi să candideze pentru fotoliul de edil-şef al Bucureştiului pentru ca nou-formata alianţă PRM+PNG să aibă "o putere mai mare". Corneliu Vadim Tudor spune că Becali este 99% candidatul alianţei şi crede că acesta are şanse mari să-l bată pe Sorin Oprescu.

RomaniaTV.net
16 mart. 2012, 19:56
Anunţ-surpriză: Gigi Becali, candidat la Primăria Capitalei

Abia formata alianţă „PRM + PNG” ar putea avea un candidat-surpriză la Primăria Capitalei: patronul Stelei, Gigi Becali.

L-am sunat pe domnul Vadim şi i-am spus: pentru ca să aibă această Coaliţie mai mare putere, eu am să mă sacrific, dacă este de acord, să candidez chiar la Primăria Bucureştiului  pentru a trage lista de consilieri şi pentru a face un mai mare procent la alegerile locale pentru Capitală. Dacă domnul Vadim spune mâine da, e bine să candidezi pentru coaliţia noastră, voi candida. (…) E o luptă grea, dar eu am încredere în mine şi am încredere să candidez pentru că eu mă consider mult mai puternic şi mai valoros cârmuitor decât toţi acei cârmuitori care au fost până acum la Primăria Capitalei şi cei care vor candida. Eu nu mă pot compara, din punctul meu de vedere… Poate că mi-au murit lăudătorii, dar eu aşa cred… Eu vreau să am posibilitatea să demonstrez cum trebuie să fie un cârmuitor adevărat şi cum se conduce o Capitală„, a declarat Becali.

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat că va trebui să se consulte cu ceilalţi membri ai partidului cu privire la această propunere, dar că foarte probabil Gigi Becali va candida la Primăria Capitalei.

Gigi Becali mi-a propus şi i-am zis că trebuie să mă consult şi eu cu conducerea partidului (…) şi mâine la prânz (n.r. – sâmbătă) voi fi în măsură să dau un răspuns. Dar, dacă vreţi o părere subiectivă, eu cred că Gigi Becali ar avea mari şanse să-l surclaseze pe Sorin Oprescu. (…) În proporţie de 99% eu sunt convins că Gigi Becali va candida pentru această alianţă la funcţia de primar al Capitalei, pentru că altul mai bun nu avem„, a declarat Corneliu Vadim Tudor.

Gigi Becali a spus şi cum va face rost de bani pentru campania electorală în cazul în care va candida: „Vom cheltui bani exact cât ne permite legea electorală. Pentru că este un barem. Bine, o să facem alte artificii. Fiecare om poate să doneze, nu ştiu, 500 de milioane. Atunci trebuie să facem nişte artificii. Toată familia mea şi prietenii mei vor dona câte 500 de milioane, dar vor fi tot banii mei, le dau lor să doneze, pentru că nu am voie eu să dau mai mulţi bani„.