Anunţ teribil de ultimă oră pentru LUCIAN BUTE

Lucian Bute a pierdut fără drept de apel meciul cu Jean Pascal. Imediat după meci, pugilistul român i-a cerut revanşa lui Pascal, însă presa canadiană anunţă că boxerul canadian preferă o confruntare cu Adonis Stevenson.

20 ian. 2014, 13:43

Lucian Bute va trebui să reia lupta în ring de jos. Jean Pascal nici nu se gândeşte să-i acorde revanşa românului. Conform presei canadiane, Pascal se pregăteşte de meciul cu Adonis Stevenson, care nu va avea loc mai devreme de 2015. Carl Froch, Bernard Hopkins şi Andre Ward ar putea fi adversarii următori ai lui Pascal, care amână un meci cu Stevenson din cauza reţetei financiare slabe. 

„Nu e cazul sa fim atat de cinici. Vad ca lumea e foarte frustrata, e nemultumita. E firesc, dar eu cred ca ar trebui sa privim lucrurile si un pic altfel. As vrea sa schimbam un pic atitudinea. Cred ca performantele pe care le-a avut pana acum si nivelul la care a ajuns spun multe despre el. El va continua. De ce sa se lase? Eu cred ca acolo se vede slabiciunea, atunci cand cedezi intr-un moment de cumpana. Cred ca la revansa meciul va arata cu totul atlfel, dar cred ca este fundamental ca perioada de pregatire pentru acest meci, daca va fi, va trebui sa arata intr-un fel. Nu am reusit sa deblocam tot, dar judecand vizavi de tot ce a fost pana acum, ma declar multumit, pentru ca Lucian a facut niste pasi inainte. Este intr-o forma in care va putea sa continue. A fost intrebat pe ring de cei doi comentatori ai HBO daca vrea o revansa si, inca de acolo, la cald, a spus ca da”, a precizat Rudel Obreja.

BUTE- PASCAL. LUCIAN BUTE a suferit a doua înfrângere din cariera de boxer profesionist, de data aceasta în faţa canadianului de origine haitiană JEAN PASCAL. La 18 luni după ce a pierdut titlul mondial, boxerul nostru a ratat şansa de a se apropia de centura semigreilor, versiunea WBC, iar întrebarea care se pune acum este dacă va mai fi el capabil să continue la nivel înalt în boxul profesionist sau ar trebui să se retragă.

Finalul meciului cu Jean Pascal, când canadianul a fost pe punctul să cadă sub tirul loviturilor lui Bute, îi totuşi dreptul campionului nostru să-i ceară acestuia revanşa. LUCIAN BUTE, care va împlini 34 de ani pe 28 februarie, a fost dominat însă de adversarul în majoritatea timpului, iar decizia arbitrilor de a-l da câştigător pe JEAN PASCAL a fost justă. De altfel, sportivul nostru a câştigat doar reprizele a 2-a, a 4-a şi a 12-a, restul rundelor aparţinându-i canadianului.

Boxer viclean, Jean Pascal a „furat” finalurile de repriză şi a punctat mai mult la capitolul impresie artistică, reuşind de multe ori să lege câte 3-4 lovituri, în timp ce LUCIAN BUTE a fost în multe rânduri destul de imobil şi trimiţând doar lovituri izolate. Acest lucru l-a costat victoria şi chiar Lucian pare să fi conştientizat acest lucru pe finalul meciului, când şi-a dat seama că Pascal a luat un avantaj decisiv la puncte. În consecinţă, din repriza a 11-a Bute s-a năpustit asupra adversarului său şi i-a creat mari probleme.

La un moment dat părea că JEAN PASCAL se va prăbuşi sub tirul loviturilor lui LUCIAN BUTE, însă gongul l-a salvat pe canadian, iar nouă ne-a lăsat senzaţia că Bute ar fi putut obţine mai mult în acest meci dacă îşi începea ofensiva mai devreme.

O dată cu şansa de a juca pentru titlul mondial al semigreilor, LUCIAN BUTE a pierdut şi titlul NABF la categoria semigrea, dar şi şansa de a intra în posesia centurii WBC Diamond.


loading...