Anunț teribil pentru Florinel Coman. Câți ani ar putea sta la închisoare fotbalistul de la FCSB. Procurorii l-au pus sub învinuire

Continuă problemele pentru Florinel Coman. Jucătorul care a ajuns de nerecunoscut în plan sportiv, din cauza prestațiilor sale palide, a fost pus sub învinuire în dosarul deschis pentru conducere fără permis, în urmă cu doi ani de zile. 

23 feb. 2023, 13:32
Anunț teribil pentru Florinel Coman. Câți ani ar putea sta la închisoare fotbalistul de la FCSB. Procurorii l-au pus sub învinuire

Atacantul de la FCSB a fost tras pe dreapta de un echipaj al Poliției Rutiere, în 22 februarie 2021, pe Autostrada A2, după ce aparatul radar a indicat că circula cu o viteză de 165 de kilometri pe oră.

Fostul internațional U-21 a prezentat polițiștilor rutieri traducerea unui document din care reieșea că ar deține un „permis internațional”, eliberat de autoritățile din Ucraina.

După ce au introdus datele fotbalistului în baza de date, agenții au constatat că, de fapt, atacantul nu are permis de conducere pentru nicio categorie, deși în documentul prezentat de sportiv erau trecute categoriile A, B și BE.

Astfel, polițiștii rutieri au întocmit pe numele lui Florinel Coman un dosar penal pentru conducere fără permis, după care au întrebat, în scris, autoritățile din Ucraina dacă fotbalistul român a urmat cursurile vreunei școli de șoferi sau a susținut vreun examen practic și teoretic pe teritoriul acestui stat.

„La data de 22.02.2021, in jurul orei 17:25, pe A2, km 75, sensul Constanța către București, a fost înregistrat de aparatul radar, circulând cu viteza de 165 km/h autoturismul marca …. cu nr . …. În autoturism se aflau două persoane, iar în urma stabilirii identității, conducătorului auto s-a stabilit că se numește COMAN FLORINEL Teodor, de 22 ani, din municipiul Brăila, fotbalist.

Acesta a prezentat la control un document asemănător unui permis de conducere internațional, fără a putea face dovada deținerii vreunui permis de conducere național. Din verificări, s-a stabilit că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauza a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar documentul prezentat la control a fost ridicat in vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul Poliției.

 

Florinel Coman ar fi profitat de sistemul corupt din Ucraina

 

Potrivit site-ului immigrationua.com/driver-license, „în Ucraina, pentru a lua permisul de conducere trebuie să ai minimum 18 ani și să treci două examene teoretice și unul practic de conducere.

Ucraina este recunoscută drept una dintre cele mai corupte țări din lume. De regulă, școala cu tot cu testare durează două luni”, iar, conform sursei precizate, „industria școlilor de șoferi din Ucraina e o zonă foarte ușor mituibilă”.

Rămâne de văzut cum a obținut jucătorul permisul și cum vor încerca avocații jucătorului să-l apere pe sportiv.

Florinel Coman și-ar putea încheia cariera de fotbalist dacă instanța va pronunța o decizie dură. Potrivit legii – CODUL PENAL, „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”.