Anunţ trist despre Gabriel Cotabiţă. Un medic neurolog rupe tăcere:Are momente în care nu recunoaşte pe nimeni

Gabriel Cotabiţă şi-a revenit din coma în care s-a aflat în ultimele săptămâni şi pare că are şanse mari de recuperare.

05 iun. 2015, 14:39
Anunţ trist despre Gabriel Cotabiţă. Un medic neurolog rupe tăcere:Are momente în care nu recunoaşte pe nimeni

Minunea pe care o aștepta o țară întreagă s-ar fi produs, într-un final. Mai exact, la mai bine de trei săptămâni de când zace, inert, pe patul de spital, Gabriel Cotabiță s-ar fi ridicat pe marginea patului.

Constantin Popa, medic neurolog, a declarat că Gabi Cotabiţă nu este încă foarte lucid de ceea ce se întâmplă în jurul lui.

„Starea pentru că răspunde cu da sau nu înseamnă că el este încă prezent, că înţelege ce i se spune. Spun aceleaşi lucruri pe care le-am spus şi până acum. Evident că vin oameni şi vorbesc mereu despre cazul lui Gabriel Cotabiţă. Are momente confuze, are momente în care nu recunoaşte pe nimeni, e un miracol că a ieşit din comă după patru săptămâni. Gabi dacă îşi revine 80, 60, 30 %, eu îl voi respecta în continuare ca om”, a spus George Ciubotaru, potrivit fanatik.ro.

Citeşte şi: GABRIEL COTABIŢĂ s-a trezit din comă, dar PERICOLUL încă nu a trecut. Veşti ÎNGRIJORĂTOARE de la medici

Medicii de la Spitalul Floreasca au prezentat joi noi date despre starea de sănătate a cântreţului, veştile fiind extraordinare, în contextul în care tot mai mulţi păreau să-şi piardă speranţa în privinţa unei reveniri a artistului. „Pacientul prezinta o suferinta cerebrala postanoxica. Evaluarea neurologica este in ameliorare, pacientul fiind evaluat in prezent pe scala GCS la 13 puncte. Este constient, momentele de cooperare alterneaza cu perioade de confuzie, dezorientare temporo-spatiala si agitatie psihomotorie in planul patului. Pacientul respira spontan, necesitand intermitent oxigenoterapie pe masca si are functiile vitale in parametrii normali. Se alimenteaza per os, beneficiaza zilnic de sedinte de psihoterapie si fiziokinetoterapie. O echipa multidisciplinara reevalueaza in fiecare zi starea de sanatate inca fragila a pacientului”, se precizează într-un comunicat al Spitalului Floreasca.

Ulterior, una dintre fiicele lui Gabriel Cotabiţă a postat pe Facebook un mesaj emoţionant. „Tata demonstrează în fiecare zi cât de puternic și ambițios este și reușește să uimească atât echipa medicală, cât și pe noi cu progresele pe care le face. Am depășit o etapă în acest drum”, a scris Aela Cotabiţă pe reţeaua de socializare.

„Ne concentrăm acum pe partea de recuperare specifică în astfel de cazuri și suntem încrezătoare atât în voința și forța tatei cât și în expertiza echipei medicale a Spitalului Floreasca. Este un proces firesc însă de durată, în care sunt cu atât mai importante liniștea, discreția și gândurile bune acordate în primul rând tatei. Cuvintele sunt de prisos atunci când vine vorba de recunoștința pe care o simțim față de toti cei care ne susțin. Vă mulțumim”, a continuat fiica lui Gabriel Cotabiţă.

Gabriel Cotabita se afla in stare de coma de mai bine de o luna, atunci cand a suferit un stop cardio respirator într-o sală de fitness. Dupa toate tratamentele şi intervenţiile la care a fost supus, artistul a ajuns sa fie de nerecunoscut.

Transformare şocantă a lui Gabriel Cotabiţă. De NERECUNOSCUT, după o lună de comă