Anunţ uluitor de la Ministerul Educaţiei, elevii clasei a V-a nu au asigurate manualele pentru toate materiile

Elevii clasei a V-a nu au asigurate deocamdată manualele pentru toate materiile, ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a anunțând vineri, la Sibiu, că va discuta cu premierul Mihai Tudose problema.

28 iul. 2017, 13:51
Anunţ uluitor de la Ministerul Educaţiei, elevii clasei a V-a nu au asigurate manualele pentru toate materiile

„Aici este marea problemă și marea provocare a Ministerului Educației Naționale și nu numai. Trebuie, după 7 august, să găsim o soluție încât să avem asigurate manualele școlare pentru toți copiii din clasa a V-a. Legislația nu ne permite să facem altceva. În 7 august o să vă comunic una dintre soluții, după ce mă voi consulta cu colegii mei din minister și, de ce nu, cu premierul României. (…) Sunt discipline la care nu s-a depus niciun manual de către editurile din România”, a spus Liviu Pop, într-o conferință de presă.

Ministrul Educației a admis că timpul este foarte scurt pentru a putea rezolva problema manualelor școlare pentru elevii clasei a V-a, precizând că în prezent este în desfășurare licitația pentru manualele de clasa a V-a, iar perioada de contestații se termină în 7 august.

Vezi şi: Liviu Pop: Toate şcolile vor avea Internet, în doi ani. Trebuie şi supraveghere video

„Pentru clasa a V-a sunt 108 discipline pe care elevii din România pot să le facă. (…) La 25 dintre ele s-au depus manuale de către edituri. La șapte dintre titluri nu s-a făcut deloc contestație. (…) Timpul este foarte scurt, dar în actualul cadru legislativ nu putem face altceva. Vă dăm după 7 august cum modificăm cadrul legislativ în așa fel ca să avem asigurate manualele pentru toți copiii începând cu 11 septembrie, mă refer la cei de clasa a V-a”, a mai precizat ministrul Educației Naționale, potrivit Agerpres.

Vinovat de această situație, spune ministrul Pop, este guvernul tehnocrat, care, în 2016, a întârziat scrierea programelor școlare.

„Anul trecut s-a întârziat nepermis de mult scrierea programelor școlare de către guvernul tehnocrat. Trebuiau să finalizeze programele școlare în octombrie anul trecut. Am fost în ianuarie secretar de stat, (…) am încercat să recuperăm timpul pierdut de către guvernul tehnocrat și abia în martie am finalizat programele școlare. După (…) am demarat licitația pentru manuale școlare pe discipline”, a explicat ministrul Educației Naționale.

Citeşte şi: Ministerul Educaţiei: Facem manual de Sport pentru că se fac manuale la toate materiile şcolare. Ce spune ministrul Liviu Pop