Anunţul anului: salariul minim ar putea creşte la 2050 de lei înainte de 1 ianuarie 2019

Publicat: Marţi, 09 Octombrie 2018 21:37 // Actualizat: Marţi, 09 Octombrie 2018 22:55 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat că se ia în calcul scenariul în care salariul minim să crească înainte de 1 ianuarie 2019, așa cum era prevăzut inițial.

”Luăm în considerare, se fac calcule la Finanțe și sunt șanse ca salariul minim să crească la 2050 de lei înainte de 1 ianaurie 2019. Acesta va crește cel târziu la 1 ianuarie 2019, dar la Finanțe luăm în calcul toate scenariile și, dacă se poate, vom propune în Guvern creșterea.”, a declarat Eugen Teodorovici, la TVR.

Salariul minim brut va creşte la 2.050 de lei începând de la 1 ianuarie 2019, Guvernul lucrând în prezent la o Hotărâre în acest sens, a anunţat recent ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. De asemenea, Olguţa Vasilescu a susţinut că statul a recuperat considerabil din deficitul la bugetul de pensii, acesta scăzând de la 13 miliarde de lei, în 2017, la 4 miliarde de lei acum, după transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

A doua rectificare bugetară din acest an va fi făcută în luna noiembrie, a mai declarat, marţi seară, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. El a precizat că tot până în noiembrie trebuie aprobat şi proiectul de buget pentru 2019.

"Avem în calcul o rectificare în noiembrie. Undeva era în octombrie, dar s-a întârziat prima rectificare (...) A fost anunţat încă de la prima rectificare că planificăm în anul 2018 două rectificări bugetare - una în iulie, dar s-a întârziat până în septembrie şi aveam în octombrie cea de a două rectificare şi, la fel, automat, s-a mutat în noiembrie", a declarat Teodorovici la TVR.

 El a susţinut că nu se taie din bugetele de investiţii şi nici din salariile angajaţilor din administraţia publică: "Cele două zone nu se afectează - mă refer la partea de investiţii şi mă refer la salariile cuvenite celor care trebuie să rămână în administraţie”.

De asemenea, ministrul Finanţelor a spus că până la sfârşitul lunii noiembrie trebuie aprobat şi proiectul de buget pentru anul 2019.

"Până la final de noiembrie vine şi bugetul pe 2019, care trebuie şi el aprobat de Guvern, dar ca să am bugetul propus pe masa Guvernului trebuie să avem în prealabil două chestiuni foarte importante - Hotărârea de Guvern cu salariul minim pe economie, din calcul să vezi cum faci anul viitor bugetul şi formula aceea de calcul pentru autorităţile publice locale, pentru că noi am promis că impozitul pe venit trece sută la sută la nivel local şi la fel trebuie să ai baza legală ca să poţi să o iei în calcul când faci bugetul pe 2019. Vor fi în noiembrie cel târziu şi aceste acte normative emise de Guvern", a mai afirmat ministrul Finanţelor.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Eugen Teodorovici ministru Finante salariu minim
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 oct 23:42
Răspunde | Votează email 0 email
Emil Aluas
Cresc salariile mai repede dar avem cea mai scazuta eficienta a muncii din Europa. Ridicol.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H