Anunțul care poate încheia războiul din Ucraina. Emmanuel Macron: „Trebuie să dăm garanții de securitate Rusiei”

În cele din urmă, liderii din Europa și din SUA au pus pe masă tema garanțiilor de securitate pentru Rusia, pentru a nu provoca un Al Treilea Război Mondial. Emmanuel Macron, președintele Franței, a recunoscut că este nevoie de astfel de dezbateri. 

04 dec. 2022, 21:46
Anunțul care poate încheia războiul din Ucraina. Emmanuel Macron: „Trebuie să dăm garanții de securitate Rusiei”

La momentul invaziei din februarie, Vladimir Putin a declarat că Rusia a fost nevoită să intervină în Ucraina, pe fondul presiunilor venite din SUA, care încearcă să se extindă cât mai mult, până la granita Rusiei. Astfel, Vladimir Putin a profitat de ocazie pentru a cuceri teritoriile pro-ruse, pentru ca aderarea Ucrainei la NATO și UE să devină imposibilă.

La zece luni de la începerea conflictului militar, Emmanuel Macron, președintele Franței, a admis că e nevoie de discuții despre garanțiile de securitate pentru Rusia. Totul, pe fondul acutizării conglomeratului de crize care se manifestă la nivel mondial și a vocilor din ce în ce mai puternice care se opun escaladării conflictului purtat de Volodimir Zelenski împotriva lui Vladimir Putin.

„Ceea ce am discutat cu președintele Biden este arhitectura de securitate în care vrem să trăim mâine. Adică, unul dintre punctele esențiale, ceea ce, de altfel, președintele Putin a spus întotdeauna, este teama că NATO va bate la porțile sale, este desfășurarea de arme care poate amenința Rusia.

Acest subiect ar fi una dintre temele păcii. Trebuie să ne pregătim pentru ceea ce avem de făcut, cum să ne protejăm aliații și statele membre (n.r. – ale NATO), dând Rusiei garanții pentru propria sa securitate, pentru a se întoarce la masa negocerilor”, a declarat Emmanuel Macron, după întâlnirea cu Joe Biden, scrie EuroNews.com.

 

Emmanuel Macron, gata pentru o nouă întâlnire cu Vladimir Putin

 

În noiembrie, Emmanuel Macron a anunțat că este interesat să se întâlnească din nou cu Vladimir Putin, pentru negocieri.

„Intenționez să am un contact direct cu el (n.r. Vladimir Putin) în următoarele zile pe tema sectorului nuclear civil, în primul rând, și a centralei de la Zaporojie, după o discuție cu directorul AIEA” (Agenția Internațională pentru Energie Atomică), Rafael Grossi, a declarat președintele Franței.