Anunţul CNAS: Cum se acordă concediul medical pentru carantină şi izolare

Publicat: Luni, 03 August 2020 16:16 // Actualizat: Luni, 03 August 2020 20:37 // Sursa: romaniatv.net

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a informat cetăţenii, într-un comunicat de presă, despre reglementările prin care se acordă certificatele de concediu medical pentru carantină și izolare, în contextul pandemiei de COVID-19. 

Potrivit comunicatului, proiectul de Ordin al ministrului Sănătății și al președintelui CNAS, prin care vor fi modificate și completate Normele de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, a fost postat în transparență decizională, începând cu data de 31 iulie 2020.

Citeşte şi: SUA abordează diferit nou coronavirus. Cât trebuie să stea în carantină un bolnav de COVID 19

Proiectul prevede că persoanelor pentru s-a instituit măsura carantinei sau izolării până la data intrării în vigoare a Legii nr. 136/2020, dar pentru care nu au fost emise certificatele de concediu medical în această perioadă, acestea li se pot acorda conform reglementarilor prevăzute în OUG 158/2005, coroborate cu cele prevăzute la art. 20, alin.(1), din Legea 136/2020, în vigoare începând cu data de 21 iulie 2020, care precizează că „pentru persoanele care se află în carantină sau izolare instituită până la data intrării în vigoare a prezentei legi, certificatele de concediu medical se acordă potrivit actelor normative în vigoare la data acordării."

Astfel, pentru persoanele aflate în carantină, indiferent de locul în care aceasta a fost instituită, cât și pentru persoanele pentru care s-a impus măsura izolării, certificatele de concediu medical se eliberează de medicul de familie, pe baza documentelor eliberate de direcțiile de sănătate publică în care sunt menționate și perioadele pentru care au fost instituite măsurile de carantină sau izolare.

Citeşte şi: Bolnavii de Covid-19 au mai umplut un spital din România. La Sibiu nu mai sunt locuri la terapie intensivă

Începând cu data de 21 iulie 2020, după intrarea în vigoare a Legii nr. 136/2020, persoana asigurată pentru care a fost instituită măsura izolării într-o unitate sanitară beneficiază de concediu medical eliberat de medicul curant la externarea din spital.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carantină casa de asigurari CNAS concediu medical Covid-19 pandemie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H