Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii! Se întâmplă de luni, 22 ianuarie 2024! Toată lumea trebuie să știe

Toți seniorii care beneficiază de acest aspect trebuie să știe că, începând cu 22 ianuarie 2024, pot depune cererile. Casa de Pensii a făcut anunțul. Iată despre ce este vorba.

21 ian. 2024, 08:44
Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii! Se întâmplă de luni, 22 ianuarie 2024! Toată lumea trebuie să știe
Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii! Se întâmplă de luni, 22 ianuarie 2024! Toată lumea trebuie să știe

Casa de Pensii Bihor a făcut un anunț extrem de important cu privire la faptul că seniorii pot depune cereri pentru a obține un bilet de tratament, începând de luni, 22 ianurarie 2024.

„Biletele de tratament sunt valabile pentru una dintre următoarele stațiuni:

– Amara, Bala, Bizusa, Buzias, Covasna, Geoagiu, Lacul Sarat, Moneasa, Nicolina, Olanesti, Pucioasa, Monteoru, 1 Mai”, informează Casa de Pensii Bihor.”

Citește și: Legea moştenirii 2024. Cum se împarte averea şi cum se stabilesc principalii moştenitori. Cine şi în ce condiţii pierde dreptul la moştenire

De asemenea, în comunicatul instituției mai sunt enumărate documentele care trebuie prezentate de către seniori pentru a putea beneficia de biletele de tratamente.

Astfel, conform Casei de Pensii, pentru înregistrarea și identificarea solicitărilor, cererile-tip vor fi însoțite de următoarele documente:

  • „Pensionari – actul de identitate
  • Persoane beneficiare ale L. 448/2006 – actul de identitate, certificatul de încadrare în grad de handicap şi a programului de recuperare(in situaţia în care handicapul nu este permanent);
  • Beneficiari ai L.189/2000 – actul de identitate, Hotărâre L.189/2000;
  • Beneficiari ai D.L.118/1990 – actul de identitate, Hotarare D.L.118/1990;
  • Veterani de război – actul de identitate;
  • Asigurați – actul de identitate;
  • Șomeri– actul de identitate , cupon indemnizaţie şomaj din luna anterioară depunerii cererii”.

Casa de Pensii informează că aceste bilete de tratament se găsesc fie la sediul, fie pe site-ul instituției, www.cjpensiibihor.ro, la secțiunea „formulare tip – bilete de tratament”.

Cererile se vor depune la ghișeele cu numerele 11 și 12 ale Casei de Pensii Bihor, programul cu publicul fiind de luni până joi, între orele 08:00-14:00, iar vineri, între orele 08:00-12:00.

Conform noii Legi a pensiilor, care va intra în vigoare la 1 septembrie 2024, ambii soți vor putea merge împreună la tratament balnear. Condiția este ca să fie acoperită integral valoarea unuia dintre biletele de tratament.

Citește și: Butonul secret de la maşina de spălat de care puţină lume ştie. Are un rol foarte important, hainele ies perfecte fără să foloseşti deteregenţi scumpi