Anunţul de ultimă oră pe care îl aşteaptă şi Simona Halep. Suspendarea pentru dopaj a fost ridicată cu efect imediat

Simona Halep este destul de încrezătoare înaintea apelului la TAS, după ce ITIA a suspendat-o timp de patru ani pentru dopaj. Într-un caz similar, unei atlete originare din Kenya, dar care concurează pentru Kazahstan, tocmai i-a fost ridicată suspendarea.

07 nov. 2023, 16:42
Anunţul de ultimă oră pe care îl aşteaptă şi Simona Halep. Suspendarea pentru dopaj a fost ridicată cu efect imediat
Anunţul de ultimă oră pe care îl aşteaptă şi Simona Halep. Suspendarea pentru dopaj a fost ridicată

Anunţul de ultimă oră pe care îl aşteaptă şi Simona Halep.  Tribunalul Disciplinar al Unităţii pentru Integritatea Atletismului (AIU) a decis să ridice suspendarea pentru dopaj dictată împotriva atletei kazahe de origine kenyană Norah Jeruto, scrie L’Equipe. Sportiva în vârstă de 28 de ani a fost suspectată de utilizarea unei substanţe sau a unei metode interzise, detectată prin intermediul paşaportului său biologic, iar ridicarea suspendării sale are efect imediat.

Citeşte şi: Imaginile momentului cu Simona Halep. Veste excelentă înainte de recursul la TAS, cum a fost surprinsă VIDEO

Norah Jeruto, campioană mondială la 3.000 m obstacole în 2022, a fost suspendată provizoriu de Unitatea pentru Integritatea Atletismului în luna aprilie, însă tribunalul disciplinar al AIU a stabilit că acuzaţiile împotriva fondistei nu au fost dovedite.

Citeşte şi: Simona Halep îşi vinde vila de la Snagov. Suma şocantă pe care o cere pentru construcţia de lux cu nouă camere GALERIE FOTO

Cazul este asemănător cu cel al româncei Simona Halep, care spera într-o decizie similară a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, după ce a fost însă suspendată timp de patru ani de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului.

Agenția Internațională de Integritate în Tenis a anunțat verdictul în cazul de dopaj al Simonei Halep pe 12 septembrie 2023: suspendare pentru patru ani din orice activitate sportivă, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022. Românca este suspendată provizoriu din octombrie 2022, astfel că și-a ispășit deja peste un an din pedeapsa primită. Acum, așteaptă ca situația ei să fie judecată și la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) și speră să obțină o reducere a pedepsei.