Anunţul făcut de Florin Cîţu despre programul Prima Casă

Publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2020 14:15 // Actualizat: Miercuri, 22 Ianuarie 2020 14:54 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, că programul Prima Casă este în derulare şi că nu există nicio decizie în legătură cu acesta. 

"Programul este în derulare. Nu este nicio discuţie, nu a fost nicio decizie. Există 2 milioane pentru acest fond", a spus Florin Cîţu la Adevărul Live.  

Ministrul Finanţelor a spus că este normal ca programul să fie evaluat şi că asta nu înseamnă că el va fi oprit. Florin Cîţu a mai punctat că evaluarea impactului pe care l-a avut Prima Casă este firească, dar reacţia negativă la acest lucru vine din partea PSD, căruia îi este teamă să fie verificate fondurile. 

Cîţu a anunţat, zilele trecute, că nu se ştie dacă se mai justifică programul "Prima Casă“, în forma sa actuală. Ministrul a ridicat semne de întrebare dacă acest program mai susţine piaţa imobiliară, în această formă.

"Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi. Este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere. Astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă", a transmis ministrul de Finanţe, Florin Cîțu.

"Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite. Se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând", a mai spus Cîţu acum câteva zile. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Florin Citu Ministerul Finanţelor prima casa programul Prima Casă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H