Anunţul făcut de Florin Cîţu despre programul Prima Casă

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, că programul Prima Casă este în derulare şi că nu există nicio decizie în legătură cu acesta. 

RomaniaTV.net
22 ian. 2020, 12:15
Anunţul făcut de Florin Cîţu despre programul Prima Casă

„Programul este în derulare. Nu este nicio discuţie, nu a fost nicio decizie. Există 2 milioane pentru acest fond”, a spus Florin Cîţu la Adevărul Live.  

Ministrul Finanţelor a spus că este normal ca programul să fie evaluat şi că asta nu înseamnă că el va fi oprit. Florin Cîţu a mai punctat că evaluarea impactului pe care l-a avut Prima Casă este firească, dar reacţia negativă la acest lucru vine din partea PSD, căruia îi este teamă să fie verificate fondurile. 

Cîţu a anunţat, zilele trecute, că nu se ştie dacă se mai justifică programul „Prima Casă“, în forma sa actuală. Ministrul a ridicat semne de întrebare dacă acest program mai susţine piaţa imobiliară, în această formă.

„Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi. Este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere. Astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă”, a transmis ministrul de Finanţe, Florin Cîțu.

„Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite. Se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând”, a mai spus Cîţu acum câteva zile.