Anunţul făcut de poliţia americană. Ce s-a descoperit despre maşina în care a murit Paul Walker

Automobilul Porsche GT Carrera în care se afla actorul Paul Walker în timpul accidentului mortal din 30 noiembrie nu prezenta probleme tehnice, conform unui oficial din interiorul anchetei.

RomaniaTV.net
19 dec. 2013, 11:26
Anunţul făcut de poliţia americană. Ce s-a descoperit despre maşina în care a murit Paul Walker

În ceea ce priveşte cauzele accidentului în care Paul Walker şi prietenul acestuia, Roger Rodas, aflat la volan, şi-au pierdut viaţa, experţii care s-au ocupat cu ancheta au exclus, de asemenea, starea şoselei şi alte condiţii legate de aceasta, informează accesshollywood.com.

„Avem în vedere viteza, numai viteza”, a afirmat un oficial din interiorul anchetei.

Investigatorii care anchetează accidentul, de la Departamentul de poliţie din Los Angeles, au calculat viteza estimată a maşinii în momentul impactului, dar nu vor da publicităţii aceste informaţii până când inginerii firmei Porsche nu se vor deplasa, luna viitoare, în California pentru a verifica datele păstrate în computerul de bord al maşinii.

VEZI AICI CERTIFICATUL DE DECES AL LUI PAUL WALKER

Deşi maşina a explodat şi a luat foc după impact, datele din computerul de bord s-au păstrat şi pot oferi informaţii despre viteza cu care conducea Roger Rodas când s-a produs accidentul.

Oficialul a precizat, de asemenea, că, înainte de a se lovi de un stâlp, automobilul Porsche a luat o curbă în zona unui parc industrial aflat la aproximativ 48 de kilometri de centrul oraşului Los Angeles.

„Trecuseră deja de curbă, când au pierdut controlul”, a declarat acesta.

Paul Walker şi Roger Rodas au murit pe 30 noiembrie, după ce automobilul în care se aflau a depăşit spaţiul carosabil şi s-a izbit de un stâlp şi de un copac, explodând la câteva secunde după impact. Actorul şi prietenul său participaseră cu puţin timp înainte la o gală de caritate organizată în beneficiul familiilor afectate de taifunul Haiyan care a devastat statul Filipine.

Rămăşiţele pământeşti ale celor două victime au fost identificate cu ajutorul radiografiilor dentare, întrucât trupurile lor suferiseră arsuri extrem de severe.

Certificatul de deces al actorului Paul Walker, starul francizei „Furios şi iute”, confirmă faptul că starul american nu a murit doar din cauza traumatismelor violente, ci şi a arsurilor suferite.

Potrivit aceluiaşi document, starul american, care şi-a pierdut viaţa la vârsta de 40 de ani, a ars de viu, la câteva clipe după impact. Moartea sa a fost una rapidă.

Citeşte şi: CAUZA oficială a morţii actorului Paul Walker. Ce scrie în certificatul de deces
Familia şi prietenii lui Paul Walker şi-au luat rămas bun de la actor, în cadrul unei ceremonii organizate pe o plajă din Santa Barbara, duminică, la o zi după ce rămăşiţele pământeşti ale starului american au fost incinerate, iar cenuşa sa a fost depusă la cimitirul Forest Lawn Memorial Park din Los Angeles.

Paul Walker şi-a început cariera de tânăr, fiind protagonistul mai multor reclame. În 1986, el a debutat într-un rol în filmul „Monster in the Closet”.

Au urmat numeroase roluri în seriale TV, precum „Highway to Heaven”, „Throb” şi „Tânăr şi neliniştit”. Începând din 1998, acesta a primit tot mai multe roluri în filme precum „Varsity Blues” (1999), „The Skulls” (2000), „Timeline” (2003), „Flags of Our Fathers” (2006).

Actorul a devenit celebru jucând în franciza „Furios şi iute/ The Fast and The Furious”. Pe 13 decembrie 2013, va fi lansat, în Statele Unite ale Americii, lungmetrajul „Hours”, în care Paul Walker are un rol important. El a mai jucat în drama poliţistă „Brick Mansions”, aflat în postproducţie şi care va fi lansat în 2014.