Anunţul momentului. Moscova îşi declară VICTORIA în Ucraina

Rusia anunţă, prin vocea ministrului rus al Apărării Serghei Şoigu, că aproape a încheiat cucerirea regiunii ucrainene Lugansk.

20 mai 2022, 16:58
Anunţul momentului. Moscova îşi declară VICTORIA în Ucraina

Ucraina pierde regiune după regiune. Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu anunţă vineri că cucerirea regiunii ucrainene Lugansk (est) aproape s-a încheiat şi că 1.908 militari ucraineni baricadaţi în oţelăria Azovstal, la Mariupol, s-au predat, relatează AFP.

Rusia, subminată din interior. Autori necunoscuţi lansează atacuri asupra comisariatelor militare, ca protest pentru mobilizarea mascată
”Unităţile forţelor armate ruse şi diviziile «miliţiilor populare» ale «republicilor populare» de la Lugansk şi Doneţk continuă să-şi crească controlul asupra teritoriilor Donbasului”, anunţă Serghei Şoigu.

”Eliberarea «republicii populare lugansk» este aproape încheiată”, mai anunţă ministrul rus al Apărării.

Pe de altă parte, Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a anunţat, vineri, că va lua în considerare un proiect de lege care să permită cetăţenilor ruşi de peste 40 de ani şi cetăţenilor străini de peste 30 de ani să se înroleze în armată, relatează Reuters.

Această decizie va permite armatei să folosească abilităţile militare ale profesioniştilor trecuţi de 40 de ani, potrivit site-ului Dumei.

”În ceea ce priveşte utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor şi a echipamentelor militare, sunt necesari specialişti cu înaltă pregătire militară. Experienţa ne arată că militarii capătă această pregătire până la vârsta de 40-45 de ani”, se mai menţionează pe site-ul Dumei.

New York Times publică dovezi foto și video ale execuției locuitorilor din Bucha, de către armata rusă. Ororile sunt inimaginabile, făptaşii au fost identificaţi

În prezent, doar cetăţenii ruşi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani, precum şi străinii cu vârsta între 18 şi 30 de ani se pot înrola în armată.

Duma de Stat a precizat că proiectul de lege propus va facilita recrutarea medicilor civili, inginerilor şi specialiştilor în operaţiuni şi comunicaţii.

Rusia a suferit eşecuri uriaşe şi pierderi grele în războiul care durează deja de 86 de zile în Ucraina, unde ucrainenii au mobilizat practic toţi bărbaţii adulţi. În pofida faptului că a preluat controlul deplin asupra ruinelor din Mariupol, Moscova rămâne departe de obiectivul său de a ocupa întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei.

”E clar că ruşii au întâmpinat probleme. Aceasta este cea mai recentă încercare de a aborda deficitul de forţă de muncă fără a alarma propria populaţie. Însă, este din ce în ce mai dificil pentru Kremlin să-şi ascundă eşecurile în Ucraina”, a declarat generalul american Ben Hodges, actual pensionar şi fost comandant al forţelor armatei americane în Europa.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că Rusia urmează să formeze 12 noi baze militare în vestul ţării ca răspuns la ameninţările tot mai mari din acea regiune, invocând cererile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei.

 


loading...
Partenerii noștri