Anunțul momentului pentru toți pensionarii! Marius Budăi, noi precizări: „Am ajuns cu toţii la această concluzie”

Liderii PSD și PNL day asigurări că vor exista creșteri ale pensiilor, cu toate că au decis să nu mai discute public despre un anume procent pentru creșterea veniturilor pensionarilor.

12 sept. 2022, 20:32
Anunțul momentului pentru toți pensionarii! Marius Budăi, noi precizări: „Am ajuns cu toţii la această concluzie”

Pensionarii vor să afle cât mai curând ce se va întâmpla cu pensiile lor de anul viitor, după ce în ultimul timp s-a tot vorbit despre procente de majorare de la 5 la 16%.

Liberalii și social-democrații au spus că aceste majorări vor avea loc sigur, dar un anunț concret în acest sens va fi făcut odată ce vor vedea cifrele bugetului pentru 2023.

Întrebat despre acest demers, ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus: „Aşa cum a anunţat recent şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi premierul Nicolae Ciucă în momentul construcției bugetului pentru anul 2023 se va lua decizia finală asupra procentului, dar e clar că o majorare la pensii va fi”.

„Propunerea PSD pusă pe masa coaliţiei va fi cea de cel puţin 10%. Aceste analize le-am făcut cu Ministerul de Finanțe şi au arătat că avem spaţiu bugetar şi le-am făcut, în aşa fel încât să apărăm puterea de cumpărare a părinților şi bunicilor noștri. Discutăm în general de măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri şi a cetățenilor.

Important este că am ajuns cu toții la concluzia că pensiile trebuie majorate”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Citește și EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre plata suplimentelor la pensii. Cine sunt persoanele care nu mai primesc voucherele de 250 de lei
Citește și Pensii 2022. Veste proastă pentru pensionarii cu venituri mai mici de 3000 de lei. S-a anulat majorarea!