Anunţul momentului. Rusia spune că nu va mai livra gaz până când „Occidentul” nu va ridica sancţiunile împotriva Moscovei

Liderii europeni au declarat că problemele tehnice ale Rusiei sunt un şiretlic şi au acuzat Moscova că îşi "înarmează" exporturile de energie pentru a se răzbuna pe sancţiunile occidentale.
Filip Stan
05 sept. 2022, 22:20
Anunţul momentului. Rusia spune că nu va mai livra gaz până când

Anunţul momentului. Rusia spune că nu va mai livra gaz până când „Occidentul” nu va ridica sancţiunile împotriva Moscovei
Livrările de gaze ale Rusiei către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 nu vor fi reluate în totalitate până când „Occidentul” nu va ridica sancţiunile împotriva Moscovei, a declarat Kremlinul, potrivit Financial Times.

Guvernul a redus plafonul compensat la energie electrică. Cât plătești dacă treci de 255 kwh pe lună

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, a dat vina pe sancţiunile UE, Marii Britanii şi Canadei pentru eşecul Rusiei de a livra gaz prin conducta cheie, care pompează gaz către Germania de la Sankt Petersburg prin Marea Baltică.

Deşi Moscova continuă să susţină că defecţiunile tehnice au cauzat întreruperea livrărilor de gaz, comentariile lui Peskov au reprezentat cea mai dură cerere de până acum a Kremlinului, care doreşte ca UE să îşi retragă sancţiunile în schimbul reluării de către Rusia a livrărilor complete de gaz către continent, scrie FT.

Liderii europeni au declarat că problemele tehnice ale Rusiei sunt un şiretlic şi au acuzat Moscova că îşi „înarmează” exporturile de energie pentru a se răzbuna pe sancţiunile occidentale.

Bani de la guvern pentru persoanele fizice. Care sunt condițiile. E o premieră

„Problemele de pompare a gazului au apărut din cauza sancţiunilor introduse de ţările occidentale împotriva ţării noastre şi a mai multor companii”, a declarat Peskov, citat de agenţia de presă Interfax. ”

Gazprom, monopolul de stat rusesc al gazelor, a anunţat vineri seara târziu că va întrerupe livrările de gaze prin Nord Stream 1 din cauza unei defecţiuni tehnice. Anunţul a fost făcut la doar câteva ore după ce naţiunile G7 au anunţat că încearcă să introducă un plafon de preţ pentru exporturile de petrol rusesc.

Gazprom publică noi informații despre natura defecțiunilor găsite la singura turbină Nord Stream funcțională: acestea riscă să provoace incendii și explozii, pune în pericol siguranța întregii instalații de producție a stației de comprimare Portovaya, transmite agenția rusă Interfax.

Gazprom raportează că, la 2 septembrie 2022, Rostekhnadzor a emis un avertisment către companie după ce a descoperit o scurgere de ulei la unitatea de compresor de gaz nr. 24.

Compania reamintește că o astfel de scurgere a fost înregistrată anterior, în special, la unitatea de compresor de gaz nr. 14, a progresat și a avut un caracter mai extins. Prezența unei astfel de defecțiuni la mai multe unități indică consistența acesteia. Prin decizia Rostekhnadzor, GPU nr. 14 a fost scos din funcțiune.

Comentariul companiei subliniază faptul că funcționarea în continuare a GPU nr. 24 fără eliminarea defectelor identificate creează un risc de incendiu sau explozie.

În timpul întreținerii de rutină din iulie 2022, scurgerea de ulei indicată nu a fost detectată, fapt confirmat de certificatul corespunzător semnat de reprezentanții Siemens care au efectuat lucrările de service.

Gazprom dă noi detalii despre defecțiunile la Nord Stream: Risc de incendiu sau explozie dacă se reia furnizarea de gaze către Europa
Gazprom notează că funcționarea acestei unități de compresoare de gaz cu defecțiunile identificate contravine în mod direct cerințelor legislației rusești.

La stația de comprimare Portovaya, de unde gazul este trimis către Nord Stream, sunt instalate motoare Rolls-Royce, a căror activitate în domeniul turbinelor cu gaz a fost transferată către Siemens. Din decembrie 2021, motorul Siemens a fost supus unei revizii periodice la uzina din Montreal și urma să se întoarcă în luna mai. Motorul a fost întârziat în Canada din cauza sancțiunilor împotriva Gazprom.

La cererea Germaniei, Canada a emis permise pentru exportul de turbine de pe teritoriul său, dar acestea nu sunt conforme cu contractul dintre Gazprom și Siemens. Permisul a fost emis către Siemens Energy Canada Limited, cu care grupul nu are nicio relație contractuală. Motorul a fost trimis din Canada nu în Rusia, ci în Germania. Dacă este livrat în Federația Rusă după Germania, acest lucru poate fi interpretat ca o încălcare a sancțiunilor canadiene. Odată ajuns în Europa, motorul a intrat sub incidența sancțiunilor UE – Regulamentul UE 833/2014 interzice furnizarea de motoare de turbine cu gaz către Federația Rusă.

Singurul motor SP1 funcțional a fost oprit la 31 august pentru întreținere periodică. În timpul inspecției, a fost descoperită o scurgere de ulei, iar Rostekhnadzor a interzis continuarea funcționării conductei de gaz până la eliminarea „încălcărilor grave constatate”.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Cinci zodii cu noroc la bani în iunie. Le așteaptă fericire și opulență
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Lege nouă pentru cei care stau la bloc! Ce trebuie să facă administratorii
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Cele mai vechi băi termale din România dispar. Doar amintirea mai rămâne din ele
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Alex Dobrescu, un nou ordin de protecție! Reclamanta este fosta sa soție, cu care are un băiat 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
S-a dat ordin pentru toate MAGAZINELE din România. Noua regulă este absolut OBLIGATORIE
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'