Anunțul pe care toată lumea îl aștepta! Ce se întâmplă cu pensiile în luna decembrie

După zvonurile că pensionarii nu își vor primi banii la timp, Poșta Română a făcut anunțul care i-a liniștit pe toți.

25 nov. 2021, 17:34
Anunțul pe care toată lumea îl aștepta! Ce se întâmplă cu pensiile în luna decembrie

Poşta Română a anunțat că va distribui la timp pensiile şi drepturile sociale pentru luna decembrie, după ce a primit banii de la Casa Naţională de Pensii.

Toți angajații poştali vor lucra la capacitate maximă pentru a respecta termenele de distribuire a pensiilor şi drepturilor sociale cuvenite populaţiei în luna decembrie. „Poşta Română confirmă, astfel, că întreaga sumă necesară distriburii acestor drepturi a fost virată în trezoreria operatorului naţional de servicii poştale”, se arată într-un comunicat al companiei.

„Luna decembrie este una specială şi, ca atare, nu vom dezamăgi”, a spus Valentin Ştefan, Directorul General al Poştei Române.

Citește și Poştaşul vine cu bicicleta electrică. Cum arată noile modele achiziţionate de Poşta Română, la 5.000 de lei bucata

“Lipsa bancomatelor în aproximativ 70% din comunele din România și gradul mic de educaţie financiară în rândul populaţiei îmbătrânite sunt realităţi cu care ne confruntăm, zi de zi, de aceea vom fi mereu aproape de toate categoriile sociale pe care le deservim, adaptându-ne permanent la nevoile tuturor românilor”, a mai spus Ştefan.

Raluca Turcan: „Am luat bani de la alocaţii ca să plătim pensiile pe noiembrie”

În urmă cu câteva zile, Raluca Turcan spunea că a încercat în mai multe rânduri să rezolve problema banilor pentru pensii, dar nu a reușit pentru că nu a avut sprijinul premierului. Turcan arată că s-au luat bani de la alocațiile copiilor pentru a plăti pensiile în ultima lună.

”Adevărul va ieși la iveală în prima ședință de Guvern, când se va face rectificarea bugetară și va fi subvenționat bugetul Ministerului Muncii cu banii necesari pentru plata pensiilor pentru luna decembrie.

Eu am spus lucrul acesta în fiecare zi în Guvern, dacă nu de mai multe ori pe zi. Am încercat să rezolv această chestiune instituțional, alături de premier și ministrul de Finanțe. Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv propunerea de Hotărâre de Guvern pentru că nu erau bani. Am fost nevoiți să luăm bani de la alocații pentru a plăti pensiile pentru luna noiembrie.”, a explicat Raluca Turcan.

 

 


loading...