Raluca Turcan: „Am luat bani de la alocaţii ca să plătim pensiile pe noiembrie”

Fostul ministru al Muncii face dezvăluiri incredibile legate de plata pensiilor şi a alocaţiilor după ce a părăsit Guvernul.

23 nov. 2021, 12:03
Raluca Turcan: „Am luat bani de la alocaţii ca să plătim pensiile pe noiembrie”

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, susține că a încercat în mai multe rânduri să rezolve problema banilor pentru pensii, dar nu a reușit pentru că nu a avut sprijinul premierului. Turcan arată că s-au luat bani de la alocațiile copiilor pentru a plăti pensiile în ultima lună.

Raluca Turcan anunţă că nu mai sunt bani pentru pensii: „Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii”. Budăi: „Ne sperie bunicii şi părinţii”

”Adevărul va ieși la iveală în prima ședință de Guvern, când se va face rectificarea bugetară și va fi subvenționat bugetul Ministerului Muncii cu banii necesari pentru plata pensiilor pentru luna decembrie.

Eu am spus lucrul acesta în fiecare zi în Guvern, dacă nu de mai multe ori pe zi. Am încercat să rezolv această chestiune instituțional, alături de premier și ministrul de Finanțe. Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv propunerea de Hotărâre de Guvern pentru că nu erau bani. Am fost nevoiți să luăm bani de la alocații pentru a plăti pensiile pentru luna noiembrie.”, a explicat Raluca Turcan.

Indemnizaţie de șomaj 2021. Anunțul revoltător făcut de Raluca Turcan: Există riscul ca anumite persoane să nu primească banii

”Realitatea este că pare că în dezbaterea publică să fie cuvântul meu contra cuvântul altora. Adevărul va ieşi la iveală cel mai probabil în prima şedinţă de Guvern, când se va face rectificarea bugetară, şi de la bugetul de stat va fi subvenţionat bugetul Ministerul Muncii şi bugetul asigurărilor sociale de stat cu suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru luna decembrie”. a declarat Turcan.

Ministrul interimar al Muncii a afirmat că  a vorbit despre aceste lucruri în şedinţa de guvern aproape zilnic, ca să nu spună că de mai multe ori pe zi.

”Dorinţa mea cea mai mare a fost să rezolv instituţional, pentru că dreptul la pensie este un drept după zeci de ani de muncă, pentru nişte oameni, şi mi se pare normal ca ministru al Muncii, să încerc să rezolv aceste lucruri cu ministrul Finanţelor şi cu premierul. Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv hotărârea de guvern pentru că nu erau bani în fondul de rezervă, şi am fost nevoită să luăm bani de la alocaţii pentru luna noeimbrie, ca să alimentăm bugetul de pensii pentru luna noiembrie”, a spus Turcan.

Misterul Finanţelor Publice a transmis marţi, că verifică 17 ministere, inclusiv Ministerul Muncii, dar susţine că acţiunea de control a fost programată din 26 ianuarie. Reacţia vine după ce în spaţiul public s-a afirmat că ministrul Finanţelor a trimis Corpul de control la Ministerul Muncii, după ce ministrul Raluca Turcan a afirmat că nu mai sunt bani de pensii şi alocaţii.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat marți că nu știa de controlul demarat de Ministerul Finanțelor. „Eu?! Cum aș putea eu să cunosc planul de control de la Ministerul Finanțelor?”, a replicat Raluca Turcan, întrebată dacă știa de planul de control demarat de Ministerul Finanțelor din 19 noiembrie.