Anunțul secretarului de stat Andreea Moldovan care îi sperie pe români: Câte paturi sunt la ATI la începutul valului trei al pandemiei în România

Specialiștii români sunt de acord cu privire la faptul că România se află în debutul valului al treilea al pandemiei COVID. Totul după ce se observă o creștere zilnică a numărului de cazuri.

11 mart. 2021, 09:20
Anunțul secretarului de stat Andreea Moldovan care îi sperie pe români: Câte paturi sunt la ATI la începutul valului trei al pandemiei în România

Anunțul secretarului de stat Andreea Moldovan care îi sperie pe români. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că tulpina britanică este dominantă în cel de-al treilea val al pandemiei. Cu toate acestea, tulpina nu este mai agresivă, ci doar mai contagioasă și mai ușor transmisibilă, mai ales în cazul persoanelor tinere.

”Marea majoritate a specialiștilor sunt de acord că suntem în debutul valului trei al pandemiei, pentru că vedem în fiecare zi o creștere a numărului de cazuri depistate, a numărului de cazuri internate în spitale și a numărului de cazuri cu acces în terapie intensivă, deci clar suntem în derularea acestui val 3”, a declarat pentru Digi24 Andreea Moldovan.

În prezent în România 20% din pacienții internați la secția de Terapie Intensivă sunt intubați, fiind 1.386 de paturi de terapie intensivă COVID. ”Dorim foarte mult să operaționalizăm accesul în terapie intensivă. De exemplu, în prezent există 20 la sută din pacienții din terapie intensivă intubați, restul încă nu sunt intubați sau nu au suport ventilator și atunci acolo este foarte important să avem un management corect al admisiei în terapie intensivă”, a declarat secretarul de stat, întrebată cum ne pregătim de gestionarea acestui al treilea val al pandemiei.

Citește și: Valeriu Gheorghiţa vrea ca România să ajungă la 4 milioane de persoane vaccinate, până de Paşte. În aprilie vor fi administrate peste 100.000 doze pe zi

Anunțul secretarului de stat Andreea Moldovan care îi sperie pe români. Restricții în România

Klaus Iohannis a declarat marți faptul că nu se pune problema unui lockdown de Paști, însă secretarul de stat în Ministerul Sănătății susține că restricțiile depind doar de felul în care epidemia va reacționa la măsurile impuse.

”Toate aceste măsuri care s-au luat sunt măsuri care sunt tatonate în prezent și vom vedea care va fi impactul lor asupra a ceea ce urmează. Dacă trendul evolutiv va continua să crească și să fie o creștere a numărului de cazuri în continuare, cu siguranță aceste măsuri vor fi reevaluate. Această închidere a accesului la ora 22:00 implică de fapt mult mai mulți pași, în sensul în care spre ora 22:00 deja oamenii nu vor mai putea să circule, nu vor mai putea să se aglomereze, nu vor mai putea să rămână magazine deschise atât de mult cum rămân în prezent. Deci, practic, o măsură de genul aceasta generează mult mai multe efecte în jur”, a explicat Andreea Moldovan.