Anunțul șocant al unui ziarist român, fosta mâna dreaptă a lui Yasser Arafat: „Israel ne-a distrus, dar noi suntem mai puternici, continuăm să luptăm”

Omul de încredere al lui Yasser Arafat, stabilit în România în perioada comunistă, după ce a fost împușcat de armata israeliană, a postat un mesaj în care atacă dur Israelul pentru distrugerea Turnului Palestinei și susține că va continua să lupte alături de conaționalii săi.

10 oct. 2023, 20:20
Anunțul șocant al unui ziarist român, fosta mâna dreaptă a lui Yasser Arafat: „Israel ne-a distrus, dar noi suntem mai puternici, continuăm să luptăm”
Anunțul șocant al unui militant palestinian, mâna dreaptă a lui Yasser Arafat: „Israel ne-a distrus, dar noi suntem mai puternici, continuăm să luptăm”

Un cunoscut militant palestinian, mâna dreaptă a lui Yasser Arafat, a transmis mai multe mesaje prin care își arată solidaritatea față de conaționalii săi palestinieni. Cuvintele sale dure au fost postate pe un grup de Facebook intitulat „Solidaritate România-Palestina”. Aici, autoritățile române sunt acuzate că ar fi blocat un miting de susținere pentru arabii din Fâșia Gaza, după ce ar fi intervenit „sioniștii de la conducerea țării”. De asemenea, inclusiv actrița israeliană Gal Gadot este acuzată de fapte contra vieții palestinienilor.

Citește și: Israel a decis înarmarea civililor! S-a dat ordin pentru echiparea masivă a cetățenilor: „Vom răsturna lumea pentru a proteja orașele”

Anunțul mâinii drepte al lui Yasser Arafat

Relațiile strânse pe care fostul președinte al României Nicolae Ceaușescu le avea cu lumea arabă l-au încurajat pe Yasser Arafat, pe atunci liderul Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), considerată, multă vreme, drept o grupare teroristă, să-i ceară președintelui român să-l salveze pe unul dintre oamenii lui de încredere. Ahmed Jaber, combatant în cadrul trupelor speciale palestiniene, a fost împușcat de rivalii israelieni și necesita îngrijiri medicale de specialitate.

El a fost internat într-un spital din Timișoara și a rămas pe teritoriul României și a devenit jurnalist specializat pe problemele din Orientului Mijlociu. Totul se întâmpla în primăvara lui 2005, când jurnaliștii Marie Jean Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian au fost răpiți de o grupare teroristă din Irak aflată în strânsă legătură cu afaceristul sirian Omar Hayssam.

Omul de încredere al fostului lider OEP a publicat pe una dintre paginile sale de Facebook mai multe mesaje în care vorbește despre opresiunea israeliană din Palestina, dând exemplu bombardamentele ce au pus la pământ așa numitul Turn al Palestinei, deși realitatea din ultimele zile arată cu totul diferit.

„Scenele din momentul în care Turnul Palestinei a fost distrus, de către bombardamentele israeliene, în centrul orașului Gaza … !!! O lume în care trăim. Am strigat și strig … Din ceea ce ma doare. O lume în care mi-ați divizati țara mea … Palestina … în trei. Și m-ați lasat, singur sa lupt… Să lupt …..! Pentru drepturile mele juste. Să lupt, să lupt…Până când, nu știu… Nici nu-mi pasă. […] Iată hegemonia ocupantului israelian, cum a distrus, astă seară, Turnul Palestinei… Însă voința poporului palestinian și drepturile noastre legitime au fost, sunt si vor fi mai puternice … ”, a scris Jaber Ahmed pe Facebook.

Mesaje antiisraeliene au fost publicate și de moderatorul grupului de Facebook „Solidaritate România-Palestina”. În acestea, israelienii sunt acuzați de crime de război, după ce au oprit curentul electric și alimentarea cu apă în Gaza, fără însă vreo referire la masacrarea și răpirea civililor de către comandourile Hamas. Tot moderatorii paginii sugerează că Israelul finanțează producții cinematografice de propagandă și o acuză chiar și pe celebra actriță israeliană Gal Gadot, care a interpretat rolul Femeii fantastice, de crime împotriva poporului palestinian.

„Dacă vă uitați la filme cu Gal Gadot, , aceasta a fost ea cu ani în urmă, soldat israelian care bătea, aresta, poate și ucidea oameni, pentru că erau… palestinieni. Alte filme propagandistice, ca , nu au alt rol decât de a acoperi, îmbrăca și justifica crimele Israelului, prezentând membrii agențiilor sale teroriste de stat drept . De fapt, sunt criminali spălați pe creier care terorizează și ucid oameni nevinovați. Hollywood-ul, ca și liderii politici ai SUA, sunt sioniști și sprijină terorismul de stat israelian. Banii nu au miros”, se găsește pe grupul menționat.

Citește și: Cine conduce asaltul Hamas asupra Israelului: „Un zeu pentru tineri”. „Oaspetele” vrea să radă țara sfântă de pe fața Pământului