Anunţul şocant făcut de Arafat: „România ar putea ajunge la 5.000-7.000 de cazuri, peste zece zile”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a susținut la Antena 3 faptul că există riscul ca peste 10 zile România să aibă între 5.000 și 7.000 de cazuri de COVID pe zi, în cazul în care problema răspândirii virusului nu va fi rezoltată prin restricții.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 07:33
Anunţul şocant făcut de Arafat: „România ar putea ajunge la 5.000-7.000 de cazuri, peste zece zile”

Șeful DSU susține că răspândirea comunitară a virusului este foart extinsă, iar în acest caz este posibila creșterea dramatică a numărului de cazuri.

Citește și: Cum va fi împărţit vaccinul pentru COVID în România. Cine va avea întâietate. Anunţul lui Raed Arafat

”Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat.

De asemenea, Arafat a declarat că autoturitățile române se pregătesc pentru administrarea și distribuirea viitorului vaccin pentru coronavirus.

”Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități…. Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.