Anunţul SUA cu privire la ameninţarea cu bombă de la metroul din Los Angeles

Amenințarea anonimă de atentat cu bombă la metroul din Los Angeles (sud-vestul SUA) a fost cel mai probabil o glumă proastă, au anunțat autoritățile americane în noaptea de marți spre miercuri, relatează France Presse.

07 dec. 2016, 07:53
Anunţul SUA cu privire la ameninţarea cu bombă de la metroul din Los Angeles

Măsurile de securitate au fost puternic întărite marți la metroul din Los Angeles, după ce un apel telefonic venit din străinătate anunța un posibil atentat cu bomba într-o stație din apropierea parcului de distracții Universal.

Marți seara, FBI (poliția federală americană) a transmis într-un comunicat că a ajuns la concluzia că „nu există nicio dovadă” privind posibilitatea unei amenințări la metroul metropolitan.

„FBI nu a găsit nicio probă că amenințarea proferată împotriva liniei roșii (Red Line) a metroului din Los Angeles este credibilă”, potrivit comunicatului. „Partenerii noștri din forțele de ordine estimează de asemenea că apelantul anonim putea, la fel cum s-a întâmplat anterior, să fi proferat amenințări care nu s-au materializat”, conform textului.

Peste zece polițiști cu căști pe cap, veste antiglonț și mitraliere, însoțiți de câini dresați, au fost desfășurați marți în fața intrării în stația Universal City, în apropierea parcului de distracții omonim și unul dintre cele mai frecventate locuri din oraș.

Pasagerii, ale căror bagaje au fost verificate, au fost în mare parte la curent cu această amenințare și totuși au decis să circule cu metroul, a constatat un fotoreporter AFP.

Circa 145.000 de persoane utilizează principalele două linii ale metroului din Los Angeles, a precizat primăria.

Luni seara, FBI și poliția locală au avertizat că au primit un apel telefonic din străinătate, în care se vorbea în termeni „foarte specifici” de explozia unei bombe în stația Universal City. Apelul fusese făcut de un bărbat neidentificat, care vorbea în limba engleză și care a sunat pe o linie telefonică destinată alertelor teroriste, gestionată de autoritățile unui guvern străin. FBI nu a specificat despre ce fel de guvern este vorba, dar a indicat că acesta a transmis informația unei celule antiteroriste a FBI.

Autoritățile au precizat că nu au putut evalua credibilitatea acestei amenințări și au anunțat măsuri de securitate și de supraveghere sporite pe întreaga rețea de metrou urban, cu patrulele în uniformă sau în civil.

Anul trecut, o amenințare telefonică vizând școli a antrenat anularea orelor de curs timp de o zi.