Anunţul unei profesoare de română! „Pandemia i-a determinat pe foarte mulţi să lipsească de la cursuri sau chiar să abandoneze şcoala”

Andra Cîrșmaru,  profesoară de limba română şi colaborator al Organizaţiei Salvaţi Copiii, a susţinut în cadrul campaniei "Sunt profesor, vreau la şcoală!" că "dacă la începutul acestui nou context de învățare toți copiii erau foarte încântați și entuziasmați că în sfârșit vor sta toată ziua pe internet, pe telefon, în fața calculatorului fără să mai primească reproșuri din partea părinților și a profesorilor, după aproximativ o lună majoritatea și-a exprimat dorința de a se reîntoarce la școală". 

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 09:50
Anunţul unei profesoare de română! „Pandemia i-a determinat pe foarte mulţi să lipsească de la cursuri sau chiar să abandoneze şcoala”

„Dintre toate problemele pe care le-au avut copii în timpul izolării consider că cea mai importantă este cea de natură afectivă. Dacă la începutul acestui nou context de învățare toți copiii erau foarte încântați și entuziasmați că în sfârșit vor sta toată ziua pe internet, pe telefon, în fața calculatorului fără să mai primească reproșuri din partea părinților și a profesorilor, după aproximativ o lună majoritatea și-a exprimat dorința de a se reîntoarce la școală”, spune Andra Cîrșmaru, potrivit edupedu.ro. 

Citeşte şi: Alexandru Rafila, despre redeschiderea şcolilor: Sunt convins că vor creşte infectările. Activitatea şcolară presupune interacţiuni

Una dintre cele mai mari probleme pe care cu toții am descoperit-o în această perioadă de pandemie cu măsuri de izolare a fost cea a lipsei dispozitivelor sau condițiilor pentru a putea face școală online, mai spune cadrul didactic.

„Din păcate, foarte mulți elevi nu au avut acces la mijloacele necesare comunicării online, nu a avut tablete, telefoane, acces la internet sau conexiune bună la Internet iar cerințele școlare din această perioadă le-au redus mult posibilitățile, ceea ce i-a determinat pe foarte mulți să lipsească de la cursuri sau chiar să abandoneze școala.

Citeşte şi: Radu Banciu, avertisment după decizia autorităţilor de a începe şcoala. „Va fi o debandadă fără precedent”

Eu m-am axat pe construirea unei relații și a unui confort emoțional în viața copilului, am profitat de această perioadă pentru acorda mai multă atenție fiecărui elev pentru a da feedback individualizat și pentru ai încuraja să folosească orice platformă, aplicație, orice metodă le vine la îndemână.

Școala nu este doar un loc unde scriem după dictare și ieșim la tablă, sau punem note, sau strigăm catalogul, este locul în care învățăm să fim disciplinați, ne cunoaștem propria persoană, asimilăm cunoștințe de viață și de cultură generală, legăm primele prietenii și ne lăsăm inspirați sau inspirăm la rândul nostru alte persoane”, a adăugat profesoara.