Anunțul venit din Ucraina care îl va înfuria pe Vladimir Putin! Rețeaua de metrou și de apă din Kiev funcționează din nou

Vestea anunțată de primarul Kievului îl va înfuria pe Putin! Vitali Kliciko a anunţat, sâmbătă dimineaţa, că reţeaua de metrou din capitala ucraineană funcţionează din nou şi că toţi locuitorii au fost reconectaţi la reţeaua de apă, la o zi după cele mai recente raiduri aeriene ruse asupra infrastructurii critice ucrainene, transmite Reuters.

17 dec. 2022, 10:25

Anunțul făcut de primarul Kievului îl va înfuria pe Vladimir Putin, mai ales că armata rusă nu a reușit să facă progrese în ofensiva militară din Ucraina.

„Încălzirea centrală a fost restabilită în jumătate din Kiev, iar furnizarea de electricitate în două treimi. Dar sunt implementate programe de întrerupere de urgenţă a curentului, deoarece deficitul de electricitate este semnificativ”, a anunțat primarul Vitali Kliciko pe Telegram, la o zi după ultimul val de atacuri aeriene rusești asupra infrastructurii critice.

Ucraina are nevoie de mai multe generatoare pentru a trece iarna, mai ales că țara a suferit numeroase întreruperi de energie și pene de curent din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii sale energetice începând din octombrie, potrivit Agerpres.

Citiți și: Nou val de întreruperi şi pene de curent în Ucraina, după noi bombardamente ruseşti

Acesta atenţionase pe 7 decembrie că în capitala ucraineană s-ar putea produce o „apocalipsă” dacă raidurile ruse asupra infrastructurii continuă, adăugând însă că nu este necesară deocamdată evacuarea locuitorilor.

Primarul Kievului îi avertiza pe locuitorii capitalei ucrainene că s-ar putea confrunta cu un scenariu apocaliptic, în cazul în care rușii vor continua să bombardeze infrastructura.

Vitali Kliciko le transmitea oamenilor din Kiev să nu plece din oraș și să nu se dea bătuți.

„Kievul ar putea ramâne fără electricitate, apă şi căldură. Ar putea avea loc apocalipsa, ca într-un film de groază de la Hollywood, în care oamenii nu mai pot sta în casele neîncălzite. Dar vom lupta şi vom face tot posibilul ca acest lucru să nu se întâmple. Luptăm ! Nu ne dăm bătuţi”, a declara primarul ucrainean în data de 8 decembrie.

Oficialii ucraineni au declarat că Rusia a lansat vineri peste 70 de rachete, într-unul dintre cele mai mari atacuri de la începutul războiului, ducând la pene de curent în toată țara, transmite The Guardian.

Circulaţia metroului a fost oprită în Kiev, din cauza penei de curent. Primarul Vitali Kliciko anunța zilele trecute că pagubele produse infrastructurii energetice au provocat de asemenea „întreruperi ale aprovizionării cu apă în trei cartiere ale capitalei”.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat recent că președintele rus Vladimir Putin se pregătește de un război lung.

Într-un interviu acordat agenției germane DPA, Stoltenberg a spus că Putin încearcă să utilizeze sezonul de iarnă ca armă și a estimat că liderul rus nu va reuși să distrugă determinarea poporului ucrainean.

Citiți și: Rusia plănuiește să atace Kievul. Moscova pregătește 200.000 de militari pentru a-i trimite în Ucraina