Apa din sticle de plastic băută pe caniculă este dăunătoare

Publicat: Sâmbătă, 02 August 2014 10:54 // Actualizat: Sâmbătă, 02 August 2014 10:54 // Sursa: romaniatv.net

Pe timp de caniculă, medicii ne sfătuiesc să evităm ieşirile din casă la amiază şi să consumăm cât mai multe lichide. Atenţie, însa, la ce bem ca să ne răcorim. La asemenea temperaturi nu doar produsele alimentare se alterează. Probleme pot apărea şi în cazul lichidelor îmbuteliate în sticle din plastic.

Temperaturile depăşesc 35 de grade, însă pieţele sunt pline de apă şi sucuri ambalate în sticle din plastic care sunt expuse direct razelor solare. 

Un studiu realizat în Marea Britanie confirmă o ipoteză îngrijorătoare: unele particule din componenţa ambalajelor de masă plastică se descompun la temperaturi de peste 25 de grade şi pătrund în băuturi.

Ce se întâmplă dacă bei PREA MULTĂ apă 

Specialiştii recomandă mai ales pe timp de caniculă să ne asigurăm că magazinul de la care cumpărăm băuturile răcoritoare respectă condiţiile de depozitare. În caz contrar riscăm să ne îmbolnăvim. 

"Este posibil aparaţia tulburărilor hormonale în corpul peroanelor care vor consuma astfel de apă. În afară de aceasta toţi polimerii care sunt în masă plastică au proprietatea de a provoca un proces inflamator aseptic, adică fără bacterii, fără viruşi pe mucoasa tractului gastro-intestinal", a declarat medicul gastrolog, Mariana Florea.

Potrivit specialiştilor, femeile însărcinate şi copiii mici sunt cei mai expuşi pericolului provocat de substanţele din apa îmbuteliată în sticle din plastic. 

Pungile de plastic de unică folosinţă vor fi interzise din 2016

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apă apă îmbuteliată apa plastic bisfenol
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 aug 21:00
...însa, la ce bem ca să ne răcorim. La asemenea temperaturi nu doar produsele alimentare se alterează. Citește mai departe…

...
02 aug 16:44
...şi copiii mici sunt cei mai expuşi pericolului provocat de substanţele din apa îmbuteliată în sticle din plastic. [romaniatv.net] Comentarii...
02 aug 11:03
...însa, la ce bem ca să ne răcorim. La asemenea temperaturi nu doar produsele alimentare se alterează. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
02 aug 10:59
...să consumăm cât mai multe lichide. Atenţie, însa, la ce bem ca să ne răcorim. La asemenea …read more ...
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H