Apa îmbuteliată vs cea de la robinet: Care e mai sănătoasă? Răspunsul specialiştilor

O nouă teorie a specialiştilor spune că apa de la robinet este mai bună decât cea îmbuteliată, luând în considerare conţinutul de magneziu, mineral extrem de important pentru organismul nostru.

17 sept. 2014, 09:20
Apa îmbuteliată vs cea de la robinet: Care e mai sănătoasă? Răspunsul specialiştilor

Specialiştii afirmă ca apa de la robinet conţine mai multe minerale, printre care şi magneziu, vital pentru organismul nostru. Acesta este şi motivul pentru care cei care consumă doar apă îmbuteliată se pot confrunta cu mai multe probleme de sănătate.

Ce se întâmplă în organismul tău când bei prea puţină apă

Lipsa de magneziu din organism poate duce la ameţeli, dureri de cap şi musculare, greaţă, stări de oboseală şi, în cazuri rare, chiar convulsii. Din păcate, acestea sunt simptome ale mai multor boli, iar lipsa de magneziu este mai greu de identificat, mai ales pentru că analizele de sânge nu pot identifica exact cantitatea de mineral pe care o avem în corp.

Citeşte şi ATENŢIE! Ce a păţit o FEMEIE după ce a băut DOAR APA IMBUTELIATĂ zilnic

Nutriţionistul Virgil Stroescu a declarat la România TV că deşi apa de la robinet este foarte cercetată de către specialişti şi nu este poluată, problemele pot apărea din cauza ţevilor vechi, nu se cunosc modalităţile în care apa îmbuteliată se recoltează.

Totuşi, nutriţionistul afirmă că dacă consumăm legume ce conţin frunze vom obţine cantitatea de magneziu zilnică necesară.

Mai mult decât un obicei sănătos: De ce e bine să bei apă dimineaţa