Apa sfințită vine cu mari beneficii. Anunțul făcut de Patriarhul Daniel: ”Primim vindecare de boli și de patimi”

În fiecare an, pe data de 6 ianuarie, se oficializează slujba sfinţirii celei mari a apei, apă care devine după sfinţire Agheasma Mare.

07 ian. 2022, 21:11
Apa sfințită vine cu mari beneficii. Anunțul făcut de Patriarhul Daniel: ”Primim vindecare de boli și de patimi”

Apa sfințită vine cu mari beneficii. În marile rugăciuni sunt pomenite beneficiile Aghiasmei Mari, pentru că ne sfinţeşte sufletele şi trupurile, casele, curțile, terenurile şi întreg spaţiul în care ne desfăşurăm activitatea.

Apa sfințită vine cu mari beneficii. Anunțul făcut de Patriarhul Daniel: ”Primim vindecare de boli și de patimi”

Despre beneficiile acestei ape sfințite a vorbit Patriarhul Daniel. Acesta spune că„ binefacerile acestei Sfinţiri Mari a apei se extind, şi anume prin apa aceasta se curăţeşte sufletul şi trupul celui care gustă apa”.

„Care sunt foloasele duhovniceşti ale acestei ‘ape mari’ sau ale acestei Sfinţiri Mari a apei, numită Agheasma Mare? În primul rând ne aduce aminte de Botezul Domnului, în al doilea rând ne aduce aminte de botezul nostru. (…)

Binefacerile acestei Sfinţiri Mari a apei se extind, şi anume prin apa aceasta se curăţeşte sufletul şi trupul celui care gustă apa şi celui care se stropeşte sau este stropit cu ea, (…) primim prin Agheasma Mare şi vindecare de boli şi de patimi.

Iar în plus primim sfinţirea vieţii noastre şi alungarea puterilor potrivnice.

Citește și: Calendar ortodox 7 ianuarie 2022. Sfântul Ioan Botezătorul, ocrotitorul copiilor, al gravidelor şi al celor aflaţi la mare necaz. Rugăciune făcătoare de minuni care se rosteşte nouă zile la rând
 

De aceea, credincioşii vor să sfinţească sufletul şi trupul, dar şi casa şi grădina şi ceea cea au împrejurul casei, pentru că binecuvântarea Iordanului înseamnă sfinţirea tuturor oamenilor care cred în Sfânta Treime şi cheamă ajutorul Sfintei Treimi pentru că simt iubirea Sfintei Treimi”, a mai spus Patriarhul Daniel, potrivit Antena 3.

Mii de persoane, la procesiunea de Bobotează la Constanţa

Mobilizare astăzi pe dealul Patriarhiei pentru sărbătoarea Bobotezei! Credincioșii au venit deja în număr mare și sunt create culoare speciale astfel încât să se evite aglomerația. Va fi slujbă impresionantă şi la Constanța, de Bobotează. Mii de oameni sunt asteptați la slujba oficiată de ÎPS Teodosie, la Arhiepiscopia Tomisului.

După slujba de la Catedrala Arhiepiscopală soborul de preoţi în frunte cu ÎPS Teodosie şi credincioşii au plecat în Portul Tomis acolo unde se desfăşoară slujba de Sfinţire Mare a apei.

Citește continuarea aici.