APADOR-CH cere CCR să se pronune asupra ordonanţei privind codurile penale până pe 11 februarie

Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului din România - Comitetul Helsinki solicită CCR să ia măsurile necesare pentru ca decizia privind ordonanţa de urgenţă de modificare a codurilor penale să fie luată înainte de intrarea OUG în vigoare, pe data de 11 februarie.

03 feb. 2017, 14:47
APADOR-CH cere CCR să se pronune asupra ordonanţei privind codurile penale până pe 11 februarie

„APADOR-CH cere public Curţii Constituţionale a României să ia măsurile administrative necesare pentru prioritizarea soluţionării sesizărilor privind OUG 13/2017, primite în ultimele zile atât de la Avocatul Poporului, cât şi de la Consiliul Superior al Magistraturii şi de la preşedintele României”, se arată într-un comunicat transmis de APADOR-CH.

Asociaţia solicită ca termenele şedinţelor de judecată să fie stabilitate astfel încât decizia judecătorilor constituţionali să fie luată înainte intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ care ”au stârnit atât îngrijorare în opinia publică”.

”Pronunţarea Curţii Constituţionale în acest caz înainte ca efectele controversate ale OUG 13/2017 să se producă, adică înainte de data de 11 februarie 2017, este absolut necesară”, mai precizează sursa citată.

Sesizarea Avocatului Poporului asupra ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind dezincriminarea mai multor infracţiuni a fost înregistrată vineri la Curtea Constituţională. Părţile implicate în această speţă, Guvernul, Camera Deputaţilor şi Senatul, vor trebui să trimită puncte de vedere către CCR până marţi, 7 februarie.

Tot până pe 7 februarie trebuie să trimită puncte de vedere părţile implicate şi în privinţa celor două sesizări privind conflictul juridic de natură constituţională în puterile statului, trimise zilele trecute de preşedintele Klaus Iohannis şi de către CSM.


loading...