Apar primele centre de vaccinare drive. Valeriu Gheorghiţă spune că vor fi funcţionale la sfârşitul lunii!

Valeriu Gheorghiţă vine cu veşti bune pentru români. Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea spune că centrele de imunizare anti-COVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie.

19 apr. 2021, 15:31
Apar primele centre de vaccinare drive. Valeriu Gheorghiţă spune că vor fi funcţionale la sfârşitul lunii!

Apar primele centre de vaccinare drive. El a suţinut, într-o emisiune la Digi FM, că persoanele care se vor vaccina în aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer, fără programare.

Apar primele centre de vaccinare drive. Valeriu Gheorghiţă spune că vor fi funcţionale la sfârşitul lumii!

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare.

Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (…) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie.

Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a explicat medicul militar.

Premierul României, Florin Cîțu, a venit cu o veste bună pentru români. București a ajuns la o rată de vaccinare de 20%, iar Ilfov la aproape 18%. București a ajuns la rata de vaccinare de 20%, iar Ilfov la aproape 18%. Până la finalul lunii mai avem șansa să ajungem la 50%, a mai spus premierul.

„O altă veste bună, zic eu, deşi nu este la fel de bună ca la Cluj, Bucureştiul a ajuns la rata de vaccinare de 20%, Ilfov – aproape 18%, deci lucrurile merg bine şi putem, avem şansa să ajungem la 50% la sfârşitul lunii mai, aşa cum spuneam. Trebuie să ne vaccinăm.”, a declarat Florin Cîţu, duminică după-amiază, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

Citeşte şi: Vești bune pentru români! La cât a ajuns rata de vaccinare în București? Cîțu: Avem șansa să ajungem la 50% la finalul lui mai