Obligaţia purtării măştii în aer liber va fi eliminată peste câteva zile. Decizia e aplicată în ţara cu cea mai de succes campanie de vaccinare

Israelul va elimina obligativitatea purtării de măşti în aer liber începând de duminică. Ministrul israelian al Sănătăţii a anunţat că i-a solicitat directorului general al ministerului să semneze o directivă în acest sens.

15 apr. 2021, 23:46
Obligaţia purtării măştii în aer liber va fi eliminată peste câteva zile. Decizia e aplicată în ţara cu cea mai de succes campanie de vaccinare

Discuţiile pentru ca obligaţia purtării măştii în aer liber să fie eliminată erau purtate de câteva săptămâni. Autorităţile israeliene au decis să aştepte până la sfârşitul sărbătorilor naţionale Yom Hazikaron şi Yom Haatzmaut, luând în calcul faptul că aplicarea acestei măsuri ar putea duce la o creştere a numărului de infecţii în timpul sărbătorilor.

Ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein a anunţat că Israelul va ridica cerinţa de a purta măşti în aer liber, începând de duminică.

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior”, a declarat dr. Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center, pentru publicaţia The Jerusalem Post, citată de Mediafax.

„Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicam cerinţa”, a adăugat medicul israelian.

Citeşte şi: Turişti cu masca la plajă de 1 Mai? Lucian Bode: Ne gândim dacă e în regulă să o porţi în vârful muntelui sau când intri în mare

Obligaţia purtării măştii în aer liber va fi eliminată peste câteva zile. Câte cazuri de coronavirus sunt în Israel

În prezent, Israelul are doar 3.000 de cazuri active, în condiţiile în care avea câteva zeci de mii săptămâna trecută.

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile”, a declarat dr. Eyal Leshem, conform sursei citate.

În schimb, măştile vor rămâne obligatorii în spaţiile publice închise. Tot duminică, sistemul de învăţământ va relua funcţionarea integrală după peste un an. Toţi copiii se vor întoarce să înveţe în sălile lor de clasă.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu vrea demiterea Guvernului Cîţu. „Se bucură românii. Ar ieşi în stradă ca atunci când naţionala României mai câştiga meciuri”