Aparat de radiologie de 200.000 Euro, cumpărat în 2014 de Spitalul Universitar Bucureşti, stă nefolosit şi astăzi

Un aparat de radiologie achiziţionat în 2014 cu 200.000 de euro stă nefolosit şi astăzi, dezvăluie Cancan.ro.

RomaniaTV.net
09 oct. 2018, 13:56
Aparat de radiologie de 200.000 Euro, cumpărat în 2014 de Spitalul Universitar Bucureşti, stă nefolosit şi astăzi

Aparartul a fost cumpărat în 2014, de Secția de Radiologie a Spitalului Universitar din București, la indicaţiile dr. Gheorghe Iana, intrat între timp în concediu fără plată, după ce conducerea unității medicale l-a destituit, scrie Cancan.ro.

La acea dată, Spitalul a încheiat un contract cu firma „Alpha Medical SRL”, contract ce poartă numărul 53048/noiembrie 2014. În schimbul aparatului respectiv, un siremobil pentru angiografie intraoperatorie, unitatea medicală a plătit aproximativ 200.000 de euro, doar că investiția a însemnat bani risipiți. Aparatul n-a funcționat nicio zi din 2014 încoace și nu funcționează nici azi.

Actuala conducere a Spitalului Universitar din București a descoperit aparatul sigilat și, la distanță de patru ani, încearcă să obțină autorizații de funcționare.”După ce a fost descoperit într-o cutie depozitată într-o magazie a Spitalului, (fără că șeful secției de radiologie să facă toate demersurile necesare pentru a-l pune în funcțiune conform fișei postului, dar și contractului de administrare), s-au început toate demersurile pentru a obține autorizația CNCAN întrucât are un regim special de folosire și până la obținerea acesteia nu poate fi utilizat, iar o astfel se autorizație se obține într-un timp de minim 6 luni, motiv pentru care nici astăzi nu este funcțional, deși a fost plătit cu o sumă considerabilă încă din luna noiembrie 2014”, au declarat sursele citat ede Cancan.ro.