Aparatul din casă care consumă cât 300 de becuri. Aproape toate femeile îl folosesc!

Creșterea semnificativă a prețului la energia electrică îi face pe români să fie mult mai cumpătați în privința folosirii aparatelor electrocasnice. Astfel, tot mai mulți se gândesc cum să facă economie la consum pentru facturi cât mai mici.

17 apr. 2022, 10:05
Aparatul din casă care consumă cât 300 de becuri. Aproape toate femeile îl folosesc!

Aparatul din casă care consumă cât 300 de becuri. Fie că sunt folosite, fie că rămân în priză după folosirea lor, majoritatea aparatelor electrocasnice continuă să consume energie deși nu sunt folosite.

Aparatul din casă care consumă cât 300 de becuri. Aproape toate femeile îl folosesc!

Specialiștii în energie atrag atenția că nu doar electrocasnicele mari consumă mult curent, ci și produsele de aranjat părul! Ca să va faceți o idee, o placă de par consumă energie cât 15 becuri clasice și 300 de becuri cu led! Așadar, un minut, cât ținem placa în priză este echivalentul a opt ore de funcționare a unui bec cu led!

Cum poţi reduce factura la curent cu 23%. Dispozitivele care consumă, deşi nu le foloseşti mereu

Becurile cu led sunt cele mai eficiente. Deși costă mai mult, sunt de 30 de ori mai durabile decât cele normale şi reduc consumul de energie electrică. Un bec normal consumă în jur de 100 de W, în timp ce unul cu led consumă între 3 și 20 de W.

Cel mai simplu truc ca să reduci factura la gaze și electrice. Orice român poate face asta!

Specialiștii ne sfătuiesc să fim atenți și la aparatele de aer condiționat pentru că și ele pot consumă mult. Când pornim aparatul de aer condiționat, în loc să alegem 16 -17 grade Celsius, așa cum suntem tentați să o facem, specialiștii ne recomandă să îl setăm la 23-24 de grade Celsius. În camera se va răci în continuare, însă consumul de energie va scădea chiar și cu 10%!