Cel mai simplu truc ca să reduci factura la gaze și electrice. Orice român poate face asta!

Facturile la gaze și electricitate au explodat și o mulțime de români caută moduri prin care pot reduce cheltuielile. Există câteva soluții care vin în întâmpinarea cetățenilor în aceste vremuri dificile.

23 ian. 2022, 18:51
Cel mai simplu truc ca să reduci factura la gaze și electrice. Orice român poate face asta!

Facturile la gaze și la electricitate constituie o problemă pentu toți români, mai ales că prețurile nu au fost plafonate la timp în ceea ce privește o bună parte dintre cetățeni. De asemenea, mulți se confruntă și cu o calculare eronată a facturilor, iar vinovații sunt de fapt distribuitorii.

TOP 4 probleme BANALE la centralele termice care îţi bubuie factura la gaze

Profesorul universitar Radu Pentiuc, de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a declarat, pentru Adevărul, că sunt mai multe metode pe care consumatorii pot reduce costul facturilor.

Specialistul atrage atenția că o locuință izolată este una aspect important deoarece un procent între 15 și 30 % din căldură se pierde dacă ușile și geamurile nu se închid etanș.

Profesorul universitar Radu Pentiuc a propus câteva metode extrem de simple de a reduce costurile facturilor. Acesta a declarat că în ceea ce privește folosirea mașinii de spălat să folosim întreaga capacitate a mașinii de spălat.

De asemenea, el a mai spus că atunci când folosim filtrul de cafea sau dorim să încălzim apă, trebuie să fim atenți la cât consumăm pentru a nu fi nevoiți să aruncăm surplusul.

Poziționarea deficitaă a frigiderului îți poate bubui factura la energie

Poziționarea frigiderului este un alt element important, profesorul universitar spune că acesta nu trebuie pus într-un loc călduros, subliniind că trebuie să stea la distanță de aragaz sau de calorifer.

„Nu poziţionaţi frigiderul într-un loc călduros. Cât mai departe de sursa termică, de aragaz, de calorifer. Randamentul frigiderului va fi mai bun dacă va fi într-un loc mai răcoros. Atenţie să nu stea prea aproape de perete, ca să poată fi ventilat în partea din spate a radiatorului”, spune acesta.

Cum îţi dai seama că ai primit o factură greşită la gaze sau energie electrică? Sfaturile lui Virgil Popescu: „Nu e normal să emiţi facturi eronate”

Calitatea electrocasnicelor este un alt aspect care influențează consumul. Cu toate că echipamentele casnice care fac parte dintr-o clasă energetică superioară sunt mai scumpe decât restul, costurile vor fi amortizate pe termen lung.

În ceea ce privește lumina, profesorul universitar propune folosirea led-urilor cu putere de patru sau chiar cinci ori mai mică decât cele cu incandescenţă.

„Putem folosi lămpi cu temperatura de culoare neutră a căror lumină este apropiată de lumina naturală”, a mai spus acesta.

De asemenea, atunci când aerisim casa, profesorul spune că este bine să închidem termostatul caloriferelor pentru a nu forța centrala termică să compenseze răceala de afară.