Aparatul din casă care consumă cât 300 de becuri economice. Consumă într-un singur minut cât alte aparate în trei ore

Prețul la energie electrică s-a mărit considerabil, iar vești bune nu se anunță prea curând. Oamenii au început să facă economoie și să fie tot mai atenți la aparatele pe care le achiziționează.

26 nov. 2022, 19:46
Aparatul din casă care consumă cât 300 de becuri economice. Consumă într-un singur minut cât alte aparate în trei ore

Prețul la energie electrică s-a mărit considerabil, iar vești bune nu se anunță prea curând. Unul dintre aparatele care sunt nelipsite din casa fiecăruia este aerul condiționat. Acesta poate fi utilizat și iarna.

Ce trebuie să luam în considerare atunci când ne achiziționăm un aer condiționat

Atunci când vrem să ne luam un aparat de aer condiționat este foarte important să ținem cont de câteva sfaturi. Specialiștii recomandă atunci când achiziționăm astfel de aparate, este necesar să cunoaștem puterea în KW de care dispun și din ce clasă energetică fac parte.

Odată ce cunoaștem aceste informații, facturile nu se vor mări nici pe timpul verii, dar nici iarna, dacă alegem să folosim aerul condiționat.  De asemenea,  trebuie să știm că aparatele de aer condiționat care dispun de clasa energetică A sau A+ pot avea un consum mai mic cu până la 40%,

Mai exact, dacă ai un aparat din clasa A+ (consumul este de 1,08 kw/h), plătești 0.8 + 1.08 = 0.86 lei pe oră. Dacă este pornit, în medie 6 ore pe zi, ceea ce înseamnă 6 x 30 = 180 de ore pe lună. Așadar, calculul final este de 180 x 0.86 = 154 de lei pe lună conform cancan.ro

Citește și: Cum a reușit un român să câștige de 14 ori la loto. Ce metodă inedită a folosit

Aerul condiționat, nociv pentru sănătate?

Aproape fiecare om are la domiciliu un aparat de aer condiționat, dacă până mai ieri era considerat un lux, iată că acum lucrurile s-au schimbat. Există și foarte persoane care abuzează de acest aparat și nu este bine.  O greseală frecvent intalnită este reprezentată de reducerea acestei temperaturi, creând spatii neplacute, favorabile socului termic, ceea ce reprezintă din start un pericol pentru sănătate. De asemenea, dacă nu curățăm des acest aparat riscăm să luam anumite bacterii.

Citește și: Ruxi, la proba adevărului. Cu ce coleg de la ,,Sunt celebru, scoate-mă de aici! ar fi avut o aventură