Cum a reușit un român să câștige de 14 ori la loto. Ce metodă inedită a folosit

Ștefan Mandel a reușit performanța de a câștiga de 14 ori la loto. Bărbatul a folosit un algoritm, iar acest lucru i-a purtat noroc.

26 nov. 2022, 18:37
Cum a reușit un român să câștige de 14 ori la loto. Ce metodă inedită a folosit

Ștefan Mandel a reușit performanța de a câștiga de 14 ori la loto. Toți vor să știe ce pot face pentru a câștiga la loterie. Ștefan Mandel a găsit răspunsul, iar de atunci viața lui s-a schimbat complet.

Ștefan Mandel a câștigat de 14 ori la loterie. Ce metodă a folosit

Totul a început în anii 60, când acesta a avut multe neajunsuri în comunism. A hotărât să își încerce norocul la loto după ce a studiat lucrări despre probabilități scrise de faimosul Leonardo Fibonacci în secolul XIII.

După multe încercări și frământări acesta a scris a un algoritm pe care l-a intitulat „condensarea combinatorică”.

,,Sunt un matematician de weekend, un contabil cu prea multă educaţie. Dar matematica aplicată corect poate garanta o avere”, afirma Mandel în anul 1994, în singurul interviu oferit presei româneşti, apărut în Ziarul Bursa.

Citește și: Scandalul dintre Andreea Bălan și George Burcea e departe de final. Procesul deschis de Andreea Bălan împotriva fostului partener a pornit cu stângul

Stefan Mandel s-a născut în România şi trăieşte acum în Australia, fiind de profesie matematician. El a creat o formulă aproape perfectă pentru a câștiga la loterie

Mandel a câştigat de 14 ori marele premiu, încasând peste 30 de milioane de dolari, iar de atunci viața lui s-a schimbat complet, în bine.

Iată cei 6 paşi prin care Mandel a reuşit să păcălească loteria:

1. A calculat numărul total de combinaţii posibile – spre exemplu, un joc în care trebuie să alegi 6 numere de la 1 la 40 are 3.838.380 de combinaţii posibile.

2. A căutat loteriile unde jackpotul era de cel puţin trei ori mai mare decât numărul total de combinaţii (în Statele Unite, fiecare stat are altă loterie).

3. A strâns suficienţi bani pentru a plăti fiecare combinaţie.

4. A tipărit milioane de bilete cu fiecare combinaţie posibilă (în trecut, acest lucru era legal; astăzi, fiecare bilet trebuie cumpărat de la sediul loteriei respective).

5. A trimis biletele printate la sediul loteriei.

6. A câştigat jackpotul şi şi-a plătit „investitorii” (în 1987, după ce a câştigat un jackpot de 1,3 milioane de dolari, Mandel a rămas doar cu 97.000 de dolari).

Citește și: România aduce tot mai mulți asiatici să lucreze în țara noastră: ,,Salariul este mai mare decât în Bngladesh”