Aparatul din casă care consumă mai multă energie decât ai fi crezut. Setarea care te ajută să economisești zeci de lei la factura lunară

Bucătăria este camera din casă cu cel mai mare consum de energie electrică. Frigiderul, cuptorul, plita electrică și mașina de spălat vase consumă destul de multă energie și reprezintă 30% din totalul facturii tale.
Filip Stan
03 feb. 2024, 12:49
Aparatul din casă care consumă mai multă energie decât ai fi crezut. Setarea care te ajută să economisești zeci de lei la factura lunară

Aparatul care consumă mai multă energie decât ți-ai fi imaginat. Pentru a reduce consumul, trebuie să faci o setare care își poate salva factura la curent.

În ziua de astăzi avem nevoie de diverse electrocasnice, multe dintre ele fiind necesare, precum frigiderul sau mașina de spălat. Nu toate aparatele folosesc aceeași cantitate de energie electrică, însă unele utilizează foarte multă.

Facturi 2024. Câţi bani economiseşti dacă dai un grad în minus la centrală
Bucătăria este camera din casă cu cel mai mare consum de energie electrică. Frigiderul, cuptorul, plita electrică și mașina de spălat vase consumă destul de multă energie și reprezintă 30% din totalul facturii tale.

Combina frigorifică este cea care consumă foarte multă energie. Mai mult, este chiar cel mai mare consumator din casă, dar există o metodă prin care aparatul să consume mai puțin.

Cu toate acestea, nu este cel mai puternic electrocasnic, însă rămâne în priză în fiecare zi, 24 de ore. Singur, acest electrocasnic reprezintă 18% din costul energiei electrice.

Pentru a reduce consumul, trebuie să ții cont de câteva trucuri foarte utile. Temperatura contează dacă nu vrei ca frigiderul să consume prea multă energie.

În frigider, temperatura  potrivită înseamnă aproximativ 6 ºC, iar în congelator aproximativ -18 ºC. Cu cât scazi mai mult temperatura frigiderului, consumul de energie va crește și el. Astfel, consumul crește cu 5% pentru fiecare grad în care scazi temperatura.

Este foarte important să nu lași congelatorul să înghețe prea tare. Dacă în el este un strat de gheață mic, de 5 milimetri, eficiența aparatului va fi redusă și va ajunge să consume mai multă energie la răcire.

Cum să reduci facturile la energie cu Engie. Recomandări eficiente pentru sezonul de iarnă

În cazul în care congelatorul e prea înghețat, factura ta la energie poate fi chiar cu 30% mai mare. Dacă ai grijă la temperatura setată, atunci rezultatul se va vedea și pe factură.

De asemenea, dacă înlocuiești un frigider mai vechi de 15 ani sau mai mult cu unul nou, cu eticheta A+++, consumul de energie va fi mai mic. Poți opta, de altfel, pentru un frigider mai mic.

Unde trebuie să amplasezi frigiderul

Frigiderul trebuie plasat departe de cuptor sau de locurile unde bate soarele. Dacă faci acest lucru, consumul de energie poate fi redus cu până 15%. Trebuie să lași o distanță de 5 centimetri între spatele frigiderului și perete pentru ca aparatul să se poată aerisi.

Ușa frigiderului nu trebuie să fie ținută deschisă prea mult, altfel acest lucru îți va afecta factura la curent. Trebuie să utilizezi rapid acest electrocasnic și doar așa poți reduce consumul cu 5%.

Frigiderul trebuie curățat regulat, deoarece murdăria poate să scadă performanța acestuia. Pentru a avea un consum mai mic, poți curîța spatele electrocasnicului regulat, astfel încât să ventileze corespunzător.

DailyBusiness
Se dau 10.000 de lei GRATUIT pentru români! Iată cum poți să primești banii
Spynews
Cum va fi vremea în săptămâna 2 - 9 decembrie 2024. Prognoza meteo actualizată
Bzi.ro
Cristian Terheș aruncă bomba: „USR și Elena Lasconi au fraudat alegerile în primul tur!”
Fanatik.ro
Alegeri parlamentare 2024 – rezultate finale. Date oficiale BEC, după 20,38% din voturi: scor PSD, PNL, rezultate AUR, USR, voturi SOS şi POT
Capital.ro
Călin Georgescu, demascat. Planul său real cu Rusia: Va dăinui în timp
Playtech.ro
Primul lucru pe care l-a făcut Elena Lasconi după ce a ieșit de la vot: ”M-am rugat la mânăstire pentru...
DailyBusiness
Se SCHIMBĂ plățile pentru ALOCAȚII! Anunț oficial
Adevarul
Cum au ajuns suveraniștii să voteze cel mai progresist partid, după o „intoxicare” pe TikTok: „Nu o să mint, e un pic amuzant”
wowbiz.ro
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” | EXCLUSIV
Spynews
Zile norocoase pentru fiecare zodie în luna decembrie 2024. Ce ar fi bine să facă nativii Rac în primele două săptămâni
Spynews
Simona Trașcă, pregătită să se mărite cu noul iubit? Blondina este împreună cu un bărbat mai mic decât ea. Cum s-au cunoscut cei doi
Evz.ro
Ce faci greșit când spreli prosoapele. Detaliul care te ferește de boli
Ego.ro
Dacă Elena Lasconi iese președinte, cum s-ar numi soțul ei? Prima Doamnă este Carmen Iohannis acum
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
kanald.ro
Sisteme de armament de ultimă generație la parada de Ziua Națională a României. Drona Bayraktar, în premieră pe cerul Capitalei
Cancan.ro
Răsturnare de situație! Cele două partide care sunt la EGALITATE
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Israelul a dat alarma în România. Anunț șoc despre Călin Georgescu: Nimeni nu și-a permis
StirileBZI
Schimbări importante pentru pensionarii cu venituri mici: Cu cât crește indemnizația socială de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot cu Mădălina Ghenea. Cum se menține în formă
stirilekanald.ro
Diana Șoșoacă tună și fulgeră după publicarea rezultatelor exit-poll. Președinta SOS: „Voi cere anularea alegerilor parlamentare”
substantial.ro
George Simion anunță că România renaște după alegerile parlamentare
MediaFlux
Live Text REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2024. A început numărătoarea voturilor: S-au numărat 21,34% din procesele verbale. PSD și AUR sunt în față UPDATE
Shtiu.ro
Fabulos! Ce simbolizează cravata purtată de Călin Georgescu în studioul televiziunilor?
Puterea.ro
Istoria parlamentară a României: Totul a început în 1831. După aproape 100 de ani, sub domnia lui Carol al II-lea, activitatea sa a fost suspendată. Actualul parlament, consfințit prin Constituția din 1991