Aparatul din locuință care îți încarcă factura cu 200 lei pe lună

Boilerul electric este folosit de mulți români din capitală, însă acest aparat electric umflă factura la curent de la finalul lunii. Bucureștenii s-au bucurat inițial că au găsit o metodă de a avea apă caldă, dar asta îi ustură la buzunar cu 200 de lei pe luna.

13 nov. 2023, 09:56
Aparatul din locuință care îți încarcă factura cu 200 lei pe lună

Boilerul electric a devenit o opțiune din ce în ce mai populară printre bucureștenii care au nevoie de încălzirea apei din locuință. Acest tip de sistem este utilizat în orice tip de locuință, atât la casă, cât și la bloc, acolo unde nu funcționează cum ar trebui rețeaua de încălzire. Boilerul electric poate fi folosit pentru a avea apă caldă în toată locuința, oricând este nevoie.

Citește și: Problemele tot mai dese la rețeaua de alimentare cu căldură și apă caldă în sezonul rece i-au determinat pe unii bucureșteni să își instaleze în locuințe boiler electric.

Citește și: Bucureștenii, nevoiți să stea fără apă și căldură, cu doar o lună înainte de venirea ierii. Peste 800 de blocuri din Capitală sunt afectate, anunțul Termoenergetica

 

Aparatul din locuință care îți încarcă factura cu 200 lei lunar

Problemele tot mai dese la rețeaua de alimentare cu căldură și apă caldă în sezonul rece i-au determinat pe unii bucureșteni să își instaleze în locuințe boiler electric.

Cei care își doresc să instaleze un boiler electric se întreabă cât consumă un astfel de aparat, dacă este rentabil să instaleze un astfel de sistem.

Un boiler electric de 80 L consumă în medie 1,8 kW pe oră. Înmulțește această cifră cu numărul de ore estimat pentru consumul zilnic. De exemplu, dacă boilerul funcționează 3 ore pe zi, ai un consum zilnic de 5,1 kW. Următorul pas este să înmulțești această valoare cu prețul unui kW la furnizorul tău de energie electrică. Să presupunem că prețul pentru un kW este în jur de 0,80 lei. În aceste condiții, pentru trei ore de funcționare pe zi, plătești 4.08 lei și consumul unui boiler electric de 80 L pe lună ajunge la aproximativ 123 lei, scrie instalatiishop.ro.

Citește și: Nicușor Dan, anunț despre prețul gigacaloriei din această iarnă. Cât vor plăti românii pe căldură în acest sezon

În cazul unui boiler electric de 200 litri, puterea este mai mare, de 2,5 kW. Pentru trei ore ai un consum zilnic de 11 kw. Asta înseamnă un consum de 330 kw pe lună înmulțiți cu 0,8 lei pe kw, adică un cost de 264 lei pe lună.