Ţapardel: Reducerea TVA pentru serviciile all-inclusive poate propulsa România ca destinaţie de top în Europa

Guvernul anunţă posiblitatea reducerii TVA la 9% pentru serviciile de turism all-inclusive din România. Măsura este salutată de europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel, membru în comisia pentru transport şi turism din Parlamentul European şi iniţiatoarea inter-grupului pe turism, patrimoniu cultural, tradiţii şi gastronomie din aceeaşi instituţie.

RomaniaTV.net
09 dec. 2014, 14:44
Ţapardel: Reducerea TVA pentru serviciile all-inclusive poate propulsa România ca destinaţie de top în Europa

Reducerea TVA la 9% pentru serviciile de turism all-inclusive din România este salutată de europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel, membru în comisia pentru transport şi turism din Parlamentul European şi iniţiatoarea inter-grupului pe turism, patrimoniu cultural, tradiţii şi gastronomie din aceeaşi instituţie.

„Încurajarea dezvoltării serviciilor all-inclusive în România are avantaje clare: de la creșterea numărului de turiști și implicit de la creșterea încasărilor din acest domeniu, până la creșterea consumului și la dezvoltarea ecosistemelor de afaceri din zonele turistice din România” a subliniat europarlamentarul PSD.

De la anul, Guvernul ar putea reduce TVA-ul de la 24% la 9% pentru toate serviciile de turism all-inclusive.

„Trebuie să încurajăm turismul în România. Avem foarte multe de oferit şi un potenţial imens neexploatat. Turiştii de pretutindeni vor să vadă şi să experimenteze România. Tot ceea ce trebuie să facem este să le oferim servicii de calitate, servicii care să-i facă să se întoarcă în fiecare an la noi, servicii avantajoase la preţuri competitive” a declarat Claudia Ţapardel.

Stimulentele fiscale pentru dezvoltatorii de servicii turistice sunt o gură de oxigen pentru un domeniu care va crește foarte mult în următorii ani.

„Turismul românesc are nevoie de astfel de măsuri, de încurajare a sectorului privat prin stimulente fiscale. Avem nevoie de investiții în turism și reducerea TVA-ului în acest sector va încuraja investitorii să dezvolte afaceri foarte profitabile în domeniu.

România apare în topurile de prestigiu internaționale ca o destinație de vis: Lonely Planet a inclus România în topul primelor 10 destinații din lume, pe anul 2015, raport preț-calitate. Este păcat să nu profităm de acest potențial.

Felicitări Guvernului pentru curajul de a propune o măsură cu adevărat valoroasă pentru turismul românesc. Voi susține această măsură cu toată determinarea, pentru că eu cred că este șansa noastră să ne dezvoltăm, coerent, pe baza unei resurse pe care a avem și a vom avea întotdeauna: frumusețea țării noastre”, a mai spus Claudia Ţapardel.