Apare o nouă lege pentru pensionarii cu venituri mici. Anunţul făcut de Ministrul Muncii

Raluca Turcan a declarat în exclusivitate la Romania TV faptul că în paralel cu legea pensiilor va trece prin ședința de guvern și un proiect despre consumatorul vulnerabil. Ministrul Muncii susține că legea va trece în cel mult două săptămâni.

16 feb. 2021, 20:29
Apare o nouă lege pentru pensionarii cu venituri mici. Anunţul făcut de Ministrul Muncii

Apare o nouă lege pentru pensionarii cu venituri mici. Ministrul Muncii susține că proiectul de lege a fost gândit special pentru un pensionar care are o pensie mică și nu își poate plăti facturile.

”În paralele cu legea pensiilor noi vom trece prin şedinţa de guvern un proiect despre consumatorul vulnerabil, spre exemplu un pensionar care are o pensie mică şi nu poate plăti factura la energie. Credem că legea va trece în cel mult două săptămâni. Noi vrem să dăm şi garanţii că orice proiect făcut are susţinere financiară. Noi plătim ca minister ajutorul pentru încălzire. Acesta va fi înlocuit cu legea consumatorului vulnerabil, unde vor fi plătite şi alte lucruri” , a declarat Ministrul Muncii la România TV.

Citește și: Sporuri 2021. Ministrul Muncii a anunţat ce sporuri se taie din cele 50

Raluca Turcan, anunţ important despre salariile şi pensiile românilor

Apare o nouă lege pentru pensionarii cu venituri mici. Ministrul Muncii susține că Guvernul a început pe fond recalcularea pensiilor din România, toate dosarele intrând într-un proces unde se reactulizează mai multe valori.

„Guvernul acesta a început pe fond de reacalculare a pensiilor. Una este de evaluare a tuturor pensiilor. Toate aceste dosare intră într-un proces unde se reactualizează mai multe valori. Avem în plată pensiile cu majorarea pensiilor din septembrie 2020 cu 14%. Aceasta e realitatea, vă spun cu sinceritate. Cum ai putea să reacalculezi toate pensiile dpă o formulă, în format electronic. Legiuitorul a spus în 2019, legea intrând în viguare de la 1 iulie 2019, ar avea nevoie de o evaluare de câteva zile, acest proces de evaluarea să dureze doi ani, iar apoi ar fi trebuit să se facă acea mărire de 40%. Pentru buna informarea a telespectatorilor, mai treubie spus un lucru” , a precizat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a precizat faptul că Guvernul PNL își dorește majorarea pensiilor cu 14% în acest an.

”Anul acesta, în 2021, ne porpunem să susţinem majorarea pensiilor cu 14% ca anul trecut. În formula cu care noi vom veni intenţionîm ca pensiile să fie indexate cu rata inflaţiei” , a adăugat aceasta.

 


loading...
Partenerii noștri