Apare o nouă taxă de autostradă! Cât vor plăti românii pentru suta de kilometri parcursă

Deputații din comisia de transpoturi au discutat marți despre autostrada București-Brașov şi au lansat ipoteza că pe acest drum, ce urmează să fie construit, va fi cerută o taxă consistentă pentru fiecare 100 de kilometri parcurşi.

05 iun. 2019, 06:36
Apare o nouă taxă de autostradă! Cât vor plăti românii pentru suta de kilometri parcursă

În momentul de față, autostrada dintre Comarnic şi Braşov este doar la stadiul de discuţie. Un consorţiu care este format dintr-o firmă firmă chineză și una turcă sunt în negocieri cu Guvernul româniei pentru acest contract.

Șeful de proiect, Ion Ghizdeanu, care este și președintele comisiei de prognoză, spune că viitoarea autostradă va avea o taxă care se va aplica inlcusiv pe bucata deja construită între București și Ploiești.

Ministrul Cuc promite pentru anul acesta 180 de kilometri de autostradă 

Deputații din opoziție spun că taxarea pe bucata dintre București și Ploiești ar fi ilegală deoarece aceasta s-a construit cu bani europeni.

Ghizdeanu spune însă că: „Va exista o taxă din Bucureşti. Vom scoate rovinieta de pe acea bucată.”

Deputații opoziției sunt îngrijorați de clauzele din contracul propus de consorțiu, una dintre acestea fiind și taxa de 6 euro pe suta de kilometri, relatează Stirile Pro TV.

Autostrada va costa 1,4 miliarde de euro, din care statul va veni cu 25%, restul venind de la consorţiul chinezo-turc.

BBC, despre protestul „România vrea autostrăzi”: Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune. Ce a scris presa externă