Apare o nouă televiziune în România. În spatele afacerii este fostul boss de la Pro TV

Adrian Sârbu, fostul boss de la Pro TV, a obținut anul trecut licențe pentru trei televiziuni, Aleph Business (generalist), Aleph News (tematic informativ) și Aleph Comedy (tematic divertisment). Din cauza pandemiei de coronavirus, lansarea celor trei posturi TV a fost amânată.

28 mai 2020, 17:40
Apare o nouă televiziune în România. În spatele afacerii este fostul boss de la Pro TV

Adrian Sârbu a anunţat deja că televiziunea de știri, Aleph News, va începe să emită în una iunie. Între timp, au avut loc și schimbări importante în acționariatul celor trei proiecte.

Adrian Sârbu şi Marius Tucă şi-au făcut televiziune. Smart TV, canal de jurnalism şi cultură urbană, a obţinut licenţa de la CNA

Adrian Sârbu a făcut un pas în spate, iar acționariatul majoritar a fost preluat de avocatul său, Andrei Sorescu, scrie MediaExpres. Avocatul de profesie a explicat că intră în acționariat printr-o „infuzie de capital”, iar banii ar fi câștigați din avocatură și alte investiții.

„Ideea a apărut la sfârșitul anului, a fost influențată direct de solvabilitatea mea, motiv pentru care domnul Sârbu a intuit în persoana mea un partener de nădejde pentru o infuzie de resurse în acest proiect. Deci nu am avut o altă înțelegere în cursul verii. Ideea asocierii prin infuzie de capital venită din partea mea a fost la sfârșitul anului”, a spus Andrei Sorescu, în ședința CNA.

CNA a aprobat prelungirea termenului de intrare în emisie cu șase luni pentru cele trei televiziuni pe care le pregătește Adrian Sârbu. În aceeași ședință, Adrian Sârbu a spus că Aleph Business va fi lansată până în septembrie.