Apariţie inexplicabilă. Un monolit misterios a fost găsit lângă o cetate dacică din Neamţ, după ce fusese dat dispărut în Utah

Un monolit din metal, identic cu unul dispărut recent în deșertul din Utah, a apărut pe un deal din România, la doar câțiva metri distanță de o cetate dacică.

01 dec. 2020, 09:11
Apariţie inexplicabilă. Un monolit misterios a fost găsit lângă o cetate dacică din Neamţ, după ce fusese dat dispărut în Utah

Structura a fost descoperită lângă lacul Bâtca Doamnei, din Piatra Neamț, la data de 26 noiembrie. Autoritățile române au spus că nu știu încă cine este proprietarul acestui monolit și că au lansat o anchetă pentru a afla de ce a fost amplasată acolo. Monolitul are aproximativ 4 metri în înălțime și a fost descoperit în apropiere de cetatea dacică Petrodava.

Monolitul strălucitor a apărut la doar câțiva metri depărtare, una dintre fețele sale fiind îndreptată spre Masivul Ceahlău. Rocsana Josanu, directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Neamţ, a declarat că autoritățile au început să investigheze apariția stranie a structurii. „Este pe proprietate privată, dar încă nu ştim cine este proprietarul. Terenul este într-o zonă protejată, pe un sit arheologic. Pentru a se face ceva în acel loc trebuia un aviz de la noi, unul care trebuie aprobat de minister”, a explicat Josanu, citată de Daily Mail.

Citeşte şi Două ţări sunt contaminate. Cetăţenii lor au sângele otrăvit. Totul, din cauza pesticidelor folosite timp de 20 de ani

Acest monolit misterios este similar cu cel descoperit recent în deșertul din Utah, dar care a dispărut în cele din urmă, potrivit oficialilor de la Bureau of Land Management al statului american, care au declarat că obiectul a fost mutat de „o persoană necunoscută”.

Monolitul din SUA și peisajul din jurul său aducea aminte de o scenă din pelicula „2001: A Space Odyssey”, din 1968, a lui Stanley Kubrick, în care un grup de maimuțe întâlnește o structură similară.