Apartamentul cuprins de flăcări în Constanţa, distrus complet, Parchetul a deschis dosar penal. Imagini din interior

Apartamentul din Constanţa a fost distrus complet în urma incendiului. Reamintim că o femeie a căzut de la etajul 6 în încercarea de a scăpa de flăcări.

17 feb. 2021, 10:19

UPDATE. Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care pompierii au intervenit la incendiul izbucnit marţi la un bloc din Constanţa, soldat cu decesul unei femei care a căzut în gol de la etajul 6 al imobilului, conform Agerpres.

Apartamentul cuprins de flăcări în Constanţa, distrus complet în urma incendiului. Au apărut imagini în care se văd pereţii distruşi ai apartamentului. Dezastru este şi pe scara blocului.

Reamintim că proprietara locuinţei a încercat să scape din flăcări, ieşind în exteriorul balconului, dar a căzut în gol de la etajul 6 chiar în fața pompierilor. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au intervenit marţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un bloc cu 7 etaje de pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanţa.

Femeia a escaladat balconul şi a căzut de la mare înălţime lângă bloc. Din nefericire, nu era nicio plasă de siguranţă întinsă acolo. Iniţial, femeia care a căzut de la etajul 6 a primit îngrijiri la faţa locului, fiind în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, femeia a murit.

Citeşte şi Răsturnare de situație în cazul tragediei din Constanța! ISU Dobrogea recunoaște că A GREȘIT

Apartamentul cuprins de flăcări în Constanţa, distrus complet în urma incendiului. Soţul femeii care a murit: Pompierii erau lângă mine și ea era sus. Priveau cum stă acolo și țipă”

Soţul femeii care a murit după ce a căzut în gol a povestit că pompierii au ajuns târziu la faţa locului.

Citeşte şi Reacția lui Arafat după incendiul de la Constanța. Șeful DSU a dispus o anchetă la nivelul ISU Dobrogea

„Târziu au ajuns. Le-am zis de 4-5 ori: dați drumul la apă, dați drumul la apă! Nu știu ce așteptau așa că… se putea să fie mai mică paguba. Ei stăteau jos când a căzut, ei erau jos. O saltea…nimic. Dacă aşa sunt antrenaţi şi nu pot să fie mai rapizi, asta e. O saltea era obligatorie. Ei nici nu au întins scara, nu ştiau unde e scara.

Priveau cum stă acolo și țipă… și fumul ieșea din spatele ei îngrozitor și și-a dat drumul”, a povestit bărbatul, potrivit digi24.

Acesta a declarat că atât el, cât şi soţia sa au ieşit împreună din casă, însă ea s-a întors ca să-şi ia laptopul.

„Am ieșit împreună, eu am luat-o înainte, ea a rămas în spate… și din nefericire, fără să știu eu, s-a întors… Probabil nu a mai putut să iasă din cauza focului afară și a mers pe balcon”, a povestit soţul femeii care a căzut de la etajul 6.

Raed Arafat susține că se verifică toate circumstanțele, orele și minutele pentru a le compara cu cele de la 112. De asemenea, s-au solicitat și orele de la STS pentru a verifica toate momentele intervenției. Raed Arafat susține că se vor lua cele mai aspre măsuri în cazul în care va reieși faptul că cineva a indus în eroare procedura.

Sursa foto: focuspress