Apel disperat al şefei TVR către Parlament: Nu vom mai putea asigura salariile în luna martie şi aprilie

Directorul general interimar al TVR, Irina Radu, a trimis luni conducerii Parlamentului o scrisoare în care a atenţionat că situaţia televiziunii publice s-a agravat considerabil şi le-a cerut parlamentarilor să hotărască dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune.

15 feb. 2016, 17:55
Apel disperat al şefei TVR către Parlament: Nu vom mai putea asigura salariile în luna martie şi aprilie

Irina Radu a arătat în scrisoare că situaţia TVR este mai gravă în urma executărilor silite pe care o parte a salariaţilor le-au declanşat pentru obţinerea indexării salariilor prevăzute prin contractul colectiv de muncă.

„Având în vedere executările silite aflate pe parcurs în aceste zile, este probabil să fim în imposibilitatea de a vira salariile pe data prevăzută 15 februarie, ceea ce ar fi de natură să deterioreze suplimentar situaţia prin proteste sindicale”, a menţionat Radu.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis trimiterea scrisorii la comisiile parlamentare de cultură şi buget.

Citeşte şi:  Director general TVR: Televiziunea publică îşi permite numai 400 de angajaţi

Directorul interimar al TVR propune mai multe soluţii, printre care şi intrarea în insolvenţă.

„Dacă pe 15 februarie există o şansă de a plăti salariile, măcar parţial, pe data de 29 februarie vom fi în imposibilitatea de a le asigura, situaţie care se va prelungi în luna martie şi, posibil, aprilie. (…) În zilele şi săptămânile următoare, dumneavoastră împreună cu colegii dumneavoastră, în calitate de decidenţi politici, va trebui să hotărâţi dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune şi, dacă da, ce fel de serviciu va trebui reconstruit pornind de la zero”, a subliniat Radu.


loading...