Apel disperat din Mariupol al unui comandant ucrainean. „Mai avem doar câteva zile sau chiar ore!”

Serghei Volina, comandantull Brigăzii Marine 36, solicită implicarea comunităţii internaţionale în acţiunile de evacuare de la uzina din Mariupol, calificând situaţia drept critică.

20 apr. 2022, 17:06
Apel disperat din Mariupol al unui comandant ucrainean. „Mai avem doar câteva zile sau chiar ore!”
Apel disperat din Mariupol al unui comandant ucrainean. "Mai avem doar câteva zile sau chiar ore!"

Apel disperat din Mariupol al unui comandant ucrainean. Maiorul Serghei Volina a avut o intervenţie telefonică la CNN, din oraşul asediat Mariupol, şi a solicitat ca o terţă ţară să sprijine acţiunea de evacuare a civililor şi militarilor blocaţi în uzina Azovstal, sub bombardamentele ruseşti.

Apel disperat din Mariupol al unui comandant ucrainean. „Mai avem doar câteva zile sau chiar ore!”

„Am o declaraţiede adresat lumii! Poate fi ultima mea declaraţie, pentru că mai avem doar câteva zile sau chiar ore. Facem apel la liderii mondiali să aplice procedura de extragere a militarilor garnizoanei Mariupol, a civililor care sunt alături de noi aici la fabrică. Vă rugăm să ne duceţi pe teritoriul unei ţări terţe şi să ne asiguraţi securitatea”, a spus maiorul Serghei Volina.

Zelenski, anunţ înainte de Paşte despre sfârşitul războiului cu Rusia VIDEO

Serghei Volina a descris situaţia de la uzină ca fiind „critică”, cu un număr mare de soldaţi răniţi şi asistenţă medicală limitată. „Suntem complet înconjuraţi! Sunt aproximativ 500 de militari răniţi, este foarte greu să le acordăm îngrijiri medicale. Aceştia putrezesc literalmente. Sunt civili. Ei suferă şi din cauza exploziilor,  explozii asupra lor, lângă ei. Ei folosesc bombe grele de aviaţie împotriva noastră şi a nsează atacuri cu  artileria”, a mai spus comandantul ucrainean, care a precizat: „Asta se întâmplă tot timpul. Oraşul este distrus. Grupările inamice ne depăşesc numeric de zeci de ori, au un avantaj complet în aer, artilerie, echipament. Luptăm până la capăt, dar mai avem foarte puţin timp”.

Moldova, ameninţată dur de Moscova. „Dacă nu e atentă o să ajungă la coşul de gunoi al istoriei”

Forţele ucrainene din interiorul oraşului asediat s-au consolidat în jurul fabricii de oţel Azovstal, iar în subsolurile oţelăriei se adăpostesc sute de civili. Un oficial al poliţiei din Mariupol a declarat pentru CNN că rezervele de alimente şi apă se scad pe fondul bombardamentelor puternice.