Apel disperat pentru viaţa unei fetiţe cu o formă rară de cancer: Am plâns de durere, de neputinţă, de ciudă

O fetiţă de 2 ani şi două luni duce o luptă dură pentru viaţa ei. Copila a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer şi singura şansă pentru ea este să plece în străinătate. Costurile tratamentului nu se cunosc deocamdata, dar ne putem imagina ca nu o sa fie deloc mici. O prietenă de familie a părinţilor a trimis un mesaj emoţionant prin care cere oamenilor să să implice în acest caz.

22 apr. 2016, 07:58
Apel disperat pentru viaţa unei fetiţe cu o formă rară de cancer: Am plâns de durere, de neputinţă, de ciudă

Daniliuc Anastasia are doar 2 ani şi două luni, însă pe umerii ei este o povară greu de dus. Fetiţa a fost recent diagnosticată cu tumora rabdoida de plex rahial-diagnostic extrem de rar la nivel international. Părinţii sunt disperaţi şi caută salvarea în orice colţ al lumii. Fiind o forma rara de cancer, din pacate nu exista posibilitatea de tratament in Romania, astfel incat parintii asteapta raspuns de la una dintre clinicile din afara tarii unde micuta poate primi tratament de specialitate (Anglia, Franta, Italia sau America). Costurile tratamentului nu se cunosc deocamdata, dar ne putem imagina ca nu o sa fie deloc mici.

O prietenă de familie face un apel disperat pentru a se putea strange banii de care depinde o viata de copil.

Povestea Anastasiei prezentata de Georgiana Gabriela Lupu (prietena de familie a micutei Anastasia).

„Anastasia este puisorul Alinei. Alina si cu mine am fost colege de liceu. La majoratul ei a inceput povestea mea de iubire cu sotul meu. Am si locuit in acelasi apartament o vreme in perioada studentiei, la Iasi. Dar noi doua ne-am regasit cu adevarat de cand suntem mamici. Vorbim aceeasi limba, respiram acelasi aer de prunci care miros a laptic fermecat, avem aceleasi suflete pline de bucuria de a fi mamicile fetitelor noastre, simtim si ce nu vorbim…asa ca mamicile care isi adora puisorii.

Ieri cand am aflat vestea ca fetita ei se afla in suferinta si a fost diagnosticata cu o forma rara de cancer am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare. I-am scris imediat, sa stie ca sunt si eu aici, acolo, alaturi de ei.

Cand m-am trezit de dimineata am rememorat informatia in capul meu si cu tristete am constatat ca e reala si nu a fost vreun vis urat de peste noapte.

Din pacate, traim o realitate crunta. Mi-a si raspuns la mesaj Alina. E greu sa simti cat de trist e sufletul unei mame care se lupta pentru viata copilului ei. Cauta solutii oriunde, oricat e lumea de mare. Am plans de durere, de neputinta, de ciuda, mi s-a facut stomacul cat un purice. Cum altfel cand mamica de ieri ce-mi vorbea cu atata iubire si duiosie de minunea din viata ei, Anastasia Maria, azi imi zice in incheierea mesajului:

„-Ceea ce-mi doresc este sa traiasca!”

E trist si dureros, stiu! Va rog din tot sufletul, sa ne intoarcem catre Anastasia si ai ei parinti cu multa iubire, sa ne rugam ca pe chipul angelic al fetitei sa vedem doar zambete, sa-i auzim rasul vesel de copil sanatos, lacrimile de tristete si disperare ale parintilor sa se transforme in lacrimi calde de fericire. Au nevoie de noi toti, iar noi toti, impreuna, putem salva viata Anastasiei.

Sa incercam impreuna, mana de la mana, sa strangem banii de care depinde o viata de copil! Sa luam noi pe umerii nostri povara cheltuielilor, umerii lor duc destul, se lupta pentru viata fetitei lor!

Donatia o fac si eu, o va face si mama mea….te rog si pe tine ce ai fost coleg de liceu cu noi, pe tine care ai fost coleg de facultate cu mama Anastasiei, pe tine care i-ai fost vecin de strada, pe tine care esti mamica, pe tine taticule, pe tine fata cocheta, pe tine tinere, pe tine omule, te rog sa fii bun si generos si sa donezi oricat poti in conturile de mai jos, pentru viata Anastasiei…”, suna mesajul Georgianei.

Daniluc Alina-Daniela (mama Anastasiei)

Banca Transilvania, Agentia Brancoveanu
B-dul Constantin Brancoveanu, nr. 114, Bucuresti, Romania
Cont SWIFT: BTRLRO22
Cont IBAN EURO: RO22BTRLEURCRT0345494901
Cont RON: RO72BTRLRONCRT0345494901